bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,066.17 0.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,149.43 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 603.53 1.78%
solana
Solana (SOL) $ 143.66 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524503 0.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467187 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14967 1.90%

Spor Anlaşmaları, Borsaların Popüleritesini Artırıyor

Borsa hacmi verilerinin analizine gore

Kripto paralar artık hemen her alanda kendini göstermeye başladı. Kripto piyasası, spor dünyasında da oldukça ilgi çekiyor. Artık, kripto para sponsoru olmayan profesyonel bir spor ligi veya takımı bulmak neredeyse imkansız.

Crypto.com dün, daha önce Staples Center olarak bilinen Los Angeles arenasının isim haklarını, 700 milyon dolara, 20 yıllık bir sözleşmeyle satın aldığını açıkladı. Bu, Crypto.com Coin’in (CRO) yüzde 30 oranında yükselmesinde etkili oldu.

Tabii, bu konuda Crypto.com yalnız değil. FTX ve Coinbase de pazarlama faaliyetleri kapsamında spor anlaşmaları ile ilgileniyor. CoinGecko değişim verilerine göre, spor sponsorlukları, borsaların işine yarıyor gibi görünüyor.

Spor Anlaşmaları Borsalarına Fayda Sağlıyor

Hacim açısından dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, Decrypt’in haberine göre, zemin kaybetmeye başladı. En popüler 5 kripto varlık borsasını karşılaştıran platform, son 30 günde Coinbase, Crypto.com ve FTX’in kazançlı çıktığını söyledi. Bu arada söz konusu borsalar, toplam hacmin yüzde 58’ini oluşturuyor.

spor anlasmalari borsalarin populeritesini artiriyor
Kaynak: Decrypt

Öne çıkan borsaların hepsinin bir spor anlaşması olması da dikkat çeken bir diğer önemli nokta. Tabii bu kazançların sadece spor anlaşmalarından kaynaklandığını söylemek de doğru olmaz.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, şirketinin Binance’in arkasındaki ikinci sırayı aldığını gösteren borsa hacimlerinin ekran görüntüsünü paylaşarak değişimi gösterdi:

Bankman-Fried şirketinin spor pazarlamasına harcama yapmasının nedeninin, bilinirlik artırmak olduğunu söyledi. Bu sayede platformun kullanıcı sayısı da artar.

Morning Consult tarafından yürütülen yakın tarihli bir ankete göre; tüm yetişkinlerin yüzde 39’u kripto para birimlerine biraz aşina olduklarını söylerken, spor tutkunu olarak tanımlanan kesimde bu sayı yüzde 47’ye çıkıyor.

Spor severlerin yüzde 27’si bir miktar kripto para birimine sahip olduklarını söyledi. Kendini fanatik olarak tanımlayan 3 spor severden 2’si ve spor bahisçilerinin yüzde 72’si kripto para birimlerine aşina olduğunu belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala