bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,082.71 1.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.26 1.73%
bnb
BNB (BNB) $ 573.57 0.68%
solana
Solana (SOL) $ 169.37 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507972 2.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468715 3.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149037 2.55%

Solana, Web3 Oyunlarına Odaklanmayı Planlıyor

solana web3 oyunlarina odaklanmayi planliyor 2

Son zamanlarda Web3 tabanlı oyunlara olan ilgi artıyor. Solana Blockchain’i ise oyun ekosistemini geliştirmek için çalışmalar yürütüyor. Bunun yanında Solana Blockchain’i, kurucu ortak Raj Gokal’a göre; Web3 oyunlarına daha fazla odaklanmayı planlıyor.

Solana, Web3 için Platformundaki Oyunları Geliştirmeye Odaklamalı

Girişim sermayesi şirketi Ship Capital’in kurucusu Dylan Macalino, Twitter’da yaptığı açıklamada, Solana’nın 1 milyar Web 3 kullanıcısını bünyesine katabilmesi için platformdaki oyunları geliştirmeye odaklaması gerektiğini belirtti.

solana web3 oyunlarina odaklanmayi planliyor

Hatırlatmak gerekirse Solana Labs’ın yatırım kolu Solana Ventures ise geçtiğimiz günlerde Blockchain tabanlı oyun girişimlerini desteklemek üzere 150 milyon dolarlık yeni bir fon duyurdu. Bunun yanında Solana ile ilgili son zamanlarda dikkat çeken bir diğer oyun gelişimi, Twitch’in de kurucu ortağı olan seri girişimci Justin Kan tarafından kurulan bir oyun NFT pazaryeri olan Fraktal’ın piyasaya sürülmesiydi.

Ayrıca Solana Blockchain’indeki oyunlar, düşük ücretleri ve yüksek işlem hızları ile dikkat çekiyor. Bunun yanında Solana, işlem hızında pazar lideri olan akıllı sözleşme platformu Ethereum’dan daha iyi performans göstermeye devam ediyor.

Solana (SOL), haberin yazımı esnasında CoinMarketCap verilerine göre; 181.09 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala