bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,838.10 1.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.29 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 598.75 2.31%
solana
Solana (SOL) $ 139.56 3.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524549 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463076 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147776 2.65%

Singapur Merkez Bankası’ndan Stablecoin’lere Destek

singapur merkez bankasindan stablecoinlere destek

Singapur Merkez Bankası Başkanı Tharman Shanmugaratnam kısa süre önce kripto varlıklar konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Shanmugaratnam özellikle Stablecoin’lerin ülkenin finans sektöründe bir yeri olduğunu belirtti.

Bu yeni teknolojilerin kullanımı için ihtiyaç olan tek şeyin ise sadece yasadışı finansmanla ilgili bazı düzenlemeler olduğunu ifade etti.

Başkan, Asya Finansal Piyasalar Forumu’nda yaptığı konuşma sırasında kripto paralara desteğini belirtti. Teknolojinin finansal kullanım durumlarının “saf spekülasyon” ve “yasadışı finansman”ın ötesine geçebileceğini ekledi.

Tharman Shanmugaratnam 2

Singapur Merkez Bankası Başkanı Stablecoin’leri Destekliyor

Şu anda birçok düzenleyici kurum, geleneksel finansal sistemlerde Stablecoin’lere yoğunlaşmış görünüyor. Singapur Merkez Bankası Başkanı ise her ne kadar Stablecoin’lerin oldukça faydalı olabileceğini düşünüyor. Ancak bu tür varlıkların “yasadışı finansman” için kullanımlarıyla mücadele için düzenlenmesi gerektiğini de kabul ediyor:

“Gelecekte, düzenlenmiş Stablecoin’lerin ucuz, hızlı ve anında ödemeler için sınırlar arasında yenilik yapan ve daha uyumlu hale gelen geleneksel bir ödeme sisteminde yararlı bir role sahip olacağı ve bir gelecek olacağını düşünüyorum.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala