bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,627.78 1.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,020.23 1.65%
bnb
BNB (BNB) $ 579.16 1.83%
solana
Solana (SOL) $ 149.27 2.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523102 3.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.44204 2.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150888 3.85%

SEC’ten Muhbire Rekor Ödül

SECten Muhbire Rekor Odul

ABD’nin menkul kıymet düzenleyicisi SEC, bir muhbire 279 milyon dolar ile rekor ödül verdi. Bu rakam kurumun bugüne kadar verdiği en büyük ihbarcı ödülü olarak kaydedildi. Ödülü alan kişinin kimliği açıklanmadı. Ayrıca kripto sektörü ya da Wall Street’ten hangi soruşturma ile ilgili olduğu açıklanmadı.

sec yatirimcilari kripto konusunda uyardi 2

SEC, 279 Milyon Dolar ile Rekor Ödül Verdi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), bir muhbire 279 milyon dolar ile rekor ödül verdiğini duyurdu. SEC İcra Birimi Direktörü Gurbir Grewal, verilen ödüle ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Grewal, kurum tarihinin en büyük ödülünün ihbar programının başarısını yansıttığını açıkladı. Grewal’a göre büyük ödül, potansiyel menkul kıymet ihlalleri ile ilgili ihbarları teşvik ediyor.

Kimliği açıklanmayan muhbire verilen 279 milyon dolarlık ödülün, Ekim 2020’deki 114 milyon dolarlık ödülün yaklaşık 2 katından fazla olduğu belirtildi. Ayrıca, bu rakam geçen yıl verilen ödüllerin tamamının üzerinde seyretti. Kurum, geçen yıl 103 ödülle 229 milyon dolar dağıtmıştı.

SEC, kişisel mahremiyetin korunması çerçevesinde ihbarcıların kimliğini açıklamıyor. Bu nedenle muhbirin kimliği açıklanmazken, hangi davayla ilişkili olduğu da bilinmiyor. SEC ihbar ofisi yetkilisi Creola Kelly, muhbirin çok sayıda görüşme ve yazılı sunum da dahil olmak üzere sürekli yardım ettiğini ifade etti. SEC, ihbarcının üzerinde çalışılan bir dava hakkında önemli bilgiler sağladığını açıkladı.

Kurum, 1 milyon doların üzerinde tahsil edilen cezaların yüzde 10’u ile yüzde 30’u arasında ödül dağıtabiliyor. Muhbir ödülleri, Kongre tarafından kurulan bir yatırım fonundan karşılanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala