bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,179.93 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,236.86 3.07%
bnb
BNB (BNB) $ 593.32 1.23%
solana
Solana (SOL) $ 140.38 1.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517801 2.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464291 0.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147169 1.10%

SEC, Kripto Manipülasyon Davasını Kazandı

sec eski coinbase calisaniyla anlasmaya yaklasti

ABD menkul kıymetler düzenleyicisi SEC ile kripto para fiyatını manipüle ettiği iddia edilen bir şirket arasındaki dava sonuçlandı. Yedi ay süren dava sonucunda şirkete ve eski yöneticisine 2,8 milyon dolar para cezası verildi.

sec yatirimcilari kripto konusunda uyardi 2

SEC, Manipülasyon Davasından 2,8 Milyon Dolar Kazandı

SEC’in fiyat manipülasyonu yaptığı iddiasıyla açtığı dava sonuçlandı. Yedi ay süren dava sonucunda şirkete ve eski yöneticisine 2,8 milyon dolar para cezası verildi.

SEC, Nisan 2022’de Hydrogen Technology Corporation ve eski CEO’su Michael Ross Kane’e fiyat manipülasyonu nedeniyle dava açmıştı. New York Bölge Mahkemesi, Hydrogen Technology ile Michael Kane’in 2,8 milyon dolar ceza ödemelerine hükmetti. Hydrogen Technology’in yasa dışı girişimler ile yaklaşık 1,5 milyon dolar kazanç elde ettiği belirtilmişti. Mahkemenin kararına göre şirket, bu rakamın üzerine 1 milyon dolarlık daha ceza ödeyecek. Michael Kane’e ise 260 bin dolar bireysel para cezası verildi.

SEC’e göre Hydrogen ile Kane, piyasa yapıcı Moonwalkers Trading üzerinden Hydro (HYDRO) tokenı’nı manipüle etti. Hydrogen ile Kane’in Hydro token’larının Howey test sonuçları belli olana kadar kripto para ticareti yapması yasaklandı. Kane, kişisel olarak kripto varlık alıp satabilecek.

ABD’li düzenleyici, 2023 yılında birçok kripto şirketine dava açmıştı. SEC’in radarındaki kripto şirketleri arasında Bittrex, Paxos, Coinbase, Binance gibi sektör devleri yer alıyor. Kripto para borsası Kraken ise SEC ile anlaşma yoluna giderek 30 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala