bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,036.55 3.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,972.65 0.51%
bnb
BNB (BNB) $ 557.92 3.60%
solana
Solana (SOL) $ 133.70 5.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.5154 3.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450023 2.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129113 2.46%

SEC, Dijital Varlıkları Tanımlamadı

sec yatirimcilari kripto konusunda uyardi 2

ABD menkul kıymet düzenleyicisi SEC, hedge ve özel sermaye fonlarına ilişkin düzenlemelerde ‘dijital varlık’ terimini tanımlamadı. SEC‘in ilk resmi dijital varlık tanımı fon koruma kurallarından kaldırıldı. Söz konusu gelişme SEC‘in kripto sektörünü düzenlemeye yönelik çalışmalarında küçük bir geri adım olarak yorumlandı.

a16znin politika baskanindan sec elestirisi

SEC, Dijital Varlıkları Tanımından Geri Adım Attı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), hedge ve özel sermaye fonlarının sistemik risklerini değerlendirebildiği temel bilgileri içeren Form PF’deki değişiklikleri yayınladı. SEC‘in açıklamalarında dijital varlık tanımlaması yer almadı. Kuruluş, Ağustos 2022’de dijital varlık tanımı önermişti. Böylece kuruluş, sadece 9 ay sonra geri adım atmış oldu.

Yapılan açıklamada, Form FP’ye yeni bir terim olarak ‘dijital varlıklar’ eklemeyi önerdiklerini ancak komisyon üyelerinin değerlendirme aşamasında olduğu kaydedildi. Komisyon üyelerinin kuralın bir parçası olarak ‘dijital varlıkları’ kabul etmediği belirtildi. Tanımı geri çeken SEC, uygulamalarda ve kurallarda kripto konularını dikkate almaya devam edeceklerini bildirdi. SEC‘in tanımlamasında dijital varlıklar için ‘dağıtılmış defter veya blockchain teknolojisi kullanılarak ihraç edilen ve/veya aktarılan bir varlık” ifadesi kullanılmıştı.

SEC, nisan ayında da DeFi’yi içerecek şekilde borsa tanımını gözden geçireceğini duyurdu. Kuruluşun DeFi tanımlama hamlesi, kripto sektörü ve 5 SEC üyesinden ikisi tarafından eleştirilmişti. Sektör, SEC’in kriptoları mevcut kurallara hapsetmeye çalıştığını bildirmişti. Kuruluş, şubat ayında da yatırım danışmanlarının varlıklarını kripto şirketlerinde tutmasını engellemek için bir çalışma başlatmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala