bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,552.56 0.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,946.19 2.14%
bnb
BNB (BNB) $ 571.52 1.96%
solana
Solana (SOL) $ 162.79 0.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516569 0.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463533 0.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150197 3.88%

Coinbase’den SEC’e Karşı Yeni Hamle

Coinbaseden SECe Karsi Yeni Hamle1

Kripto para borsası Coinbase‘in ABD’nin menkul kıymet düzenleyicisi SEC ile olan gerilimini gündemden düşümüyor. Geçen hafta SEC’e dava açan borsadan yeni bir hamle geldi. Coinbase CEO Brian Armstrong ve baş hukuk sorumlusu Paul Grewal, SEC’ten gelen Wells bildirimi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

coinbase brezilya hukumetinin odeme sistemi pixi entegre ettigbfg

Coinbase Yöneticilerinden SEC Açıklaması

Kripto borsası Coinbase yöneticileri, şirketin mevzuatla ilgili sorunlarını kamuoyuna taşıdı. CEO Brian Armstrong ile Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, YouTube’da bir video yayınladı. Ayrıca Grewal, Consensus 2023’te değerlendirmelerde bulundu. Şirket yetkilileri, SEC’in Wells bildirimini değerlendirdi.

Coinbase CEO’su Armstrong, düzenleyici çerçeve içinde çalışmaya kararlı olduklarını vurguladı. Şirketin menkul kıymet listelemediğini ifade eden Armstrong, tekliflerin yüzde 90’ını reddettiklerini açıkladı. Armstrong, şirketin konumunu savunmak için mahkemeye gitmeye hazır olduklarını tekrarlayarak, “İş bu noktaya gelmek zorunda değil. Sektörümüz için ileriye dönük uygulanabilir bir diyaloğu memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

SEC Başkanı Gary Gensler ve komisyon üyelerine hitaben hazırlanan videoda Grewal, Coinbase’in mevzuata uyum konusundaki temel kararlılığının hiçbir zaman sarsılmadığına dikkat çekti. Videonun yayınlandığı saatlerde Grewal, Consensus 2023’te yaptığı açıklamada, düzenleme ve kural istediklerini belirtti. Grewal, “Kendi teknolojimiz için mantıklı bir çerçeve istiyoruz ki kayıt altına alınabilelim” dedi.

Grewal, Coinbase’in Nasdaq borsasında listelenmesinin onaylanmasından bu yana geçen iki yıl içinde değişmediğini söyledi. O dönemde SEC’in Coinbase gibi işletmeleri düzenlemek için yasal yetkiye sahip olmadığına dikkat çeken Grewal, iflas eden FTX’in Coinbase’den tamamen farklı olduğunu ifade etti. Grewal, Coinbase’in zaten düzenlemeye tabi olduğunu belirtti. Grewal, “SEC’in sektörümüz üzerindeki gözetimini genişletmek istemesi halinde mevzuat ya da kural koymanın gerekli olduğuna inanıyoruz” dedi.

Coinbase, 25 Nisan’da ABD menkul kıymet düzenleyicisi SEC’e dava açmıştı. Borsa, açtığı dava ile Temmuz 2022’de gönderilen bir dilekçeye SEC’in yanıt vermesini istemişti. Dilekçede SEC’in menkul kıymet yasalarının kripto sektörüne nasıl uygulanacağına ilişkin net olması talep edilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala