bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,192.20 3.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.32 2.47%
bnb
BNB (BNB) $ 606.09 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 147.67 5.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528624 3.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474895 5.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151721 5.35%

Coinbase, SEC’e Dava Açtı

kripto para borsasi coinbase bermuda lisansi aldi 2

Kripto para borsası Coinbase, ABD piyasa düzenleyicisi SEC‘e karşı harekete geçti. SEC’e dava açan borsa, kripto endüstrisinin SEC kuralları çerçevesinde düzenlenmesine izin verip vermeyeceğine ilişkin dilekçeye yanıt verilmesini talep etti. SEC, Coinbase’in Temmuz 2022’deki dilekçesine yanıt vermemişti.

kripto para borsasi coinbase bermuda lisansi aldi

Coinbase, SEC’e Karşı Harekete Geçti

Coinbase, ABD’li piyasa düzenleyicisi SEC’e dava açtı. Coinbase, SEC’in menkul kıymet yasalarının kripto sektörüne nasıl uygulanacağına ilişkin net olmasını istedi. Borsanın Temmuz 2022’deki bir başvurusunda SEC’in dijital olarak sunulan ve ticareti yapılan menkul kıymetlerin düzenlenmesini yönetecek kurallar önermesi talep edildi. SEC ise Coinbase’in dilekçesine özel bir yanıt vermedi. Borsadan yapılan açıklamada, SEC’in dilekçeyi çoktan reddetmiş gibi göründüğüne vurgu yapıldı. Açıklamada, “Coinbase‘in açtığı dava mahkemeden SEC’in kararını paylaşmasını istemekten ibarettir” ifadeleri kullanıldı.

Düzenleyici kuruluş son dönemlerde kripto endüstrisi üzerinde baskılarını artırdı. Kuruluş, mart ayında Coinbase‘e Wells bildirimi göndermişti. Böylece borsa, Wells bildirimi sonrası ilk yasal hamlesini gerçekleştirmiş oldu. Belirsizliklerden kaynaklı şikayetlerini yüksek sesle dile getiren Coinbase, netlik olmadığı takdirde ABD’den uzaklaşabileceğinin sinyalini vermişti. Coinbase, operasyonlarını genişletmek için geçen hafta Bermuda’dan lisans almıştı.

Diğer yandan SEC Başkanı Gary Gensler, Temsilciler Meclisi’nde kripto ile ilgili soruları yanıtlarken Ethereum ile ilgili bir menkul kıymet sorusuna yanıt vermemişti. Gensler’in bu tavrı SEC’in hala net bir yol haritası ortaya koyamadığı şeklinde yorumlanmıştı. Son dönemlerde yetkilerini aşmakla suçlanan Gensler, kripto şirketlerinin ABD’den uzaklaştırmakla suçlanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala