bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,672.60 0.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,954.66 2.06%
bnb
BNB (BNB) $ 571.40 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 162.09 0.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517379 0.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460158 0.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150871 4.92%

Coinme, SEC Tarafından Para Cezasına Çarptırıldı

coinme sec tarafindan para cezasina carptirildi

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto şirketleri üzerindeki baskısını artırmaya devam ediyor. Bu noktada Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto şirketlerine yeni cezalar vermeye devam ediyor.

SEC, Coinme, Bağlı Kuruluşu ve CEO’suna Para Cezası Verdi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kısa bir süre önce yaptığı açıklamada Bitcoin (BTC) kiosk şirketi Coinme’nin Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kayıt dışı bir menkul kıymet teklifine taraf olduğu iddiasıyla yapılan suçlamaları çözmek adına yaklaşık 4 milyon dolar ödemeyi kabul ettiğini açıkladı.

coinme sec tarafindan para cezasina carptirildi 2

Coinme ve bağlı şirketi Up Global SEZC ve her iki şirketin de CEO’su Neil Bergquist, 2017 yılında “UpToken” için ilk madeni para teklifi (ICO) olarak bilinen bir kripto bağış toplama etkinliği yürüttükleri iddiasıyla hedef alındı. SEC, tarafları “UpToken’e olan talep ve teklifte toplanan miktarla ilgili yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunmakla” suçladı.

Karar, bazı firmaları faaliyetlerinin tamamını ya da bir kısmını durdurmaya zorlayan menkul kıymetler düzenleyicisinin bir dizi yaptırım eylemi ve ağır para cezalarının sonuncusu olarak karşımıza çıktı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bergquist ve Up Global’in ICO’nun sonrasında, “Coinme’nin UpToken satın alma ihtiyacını önemli ölçüde azaltacağını” UpToken arzı elde etmek adına çalıştığını ve bunun da “kamuya açık olarak şişirilmiş miktarlara” sebep olduğunu iddia etti.

Düzenleyici kurum tarafından yapılan açıklamaya göre suçlamaları çözmek için Up Global 3.520.000 dolar ceza ödemeyi kabul ederken, Coinme ayrı bir 250.000 dolar ceza ödemeyi kabul etti ve Bergquist ise 150.000 dolar ödemeyi kabul etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala