bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,541.02 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,292.83 4.98%
bnb
BNB (BNB) $ 602.39 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 141.55 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518209 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46829 2.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148918 2.67%

SEC ve Binance, Eeon’a karşı birleşti

SEC Coinbasein Argumanlarina Karsi Cikti2

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile kripto borsası Binance‘ten Eeon’a karşı birleşti. SEC ve Binance, davalara müşterileri adına dahil olmak isteyen Eeon isimli kuruluşun yasal gereklilikleri karşılamadığını savundu.

Avustralyada Binancee Yonelik Baskilar Artiyor222

SEC ile Binance, Eeon’u istemedi

Hem davacı SEC hem de davalı Binance, Eeon tarafından yapılacak herhangi bir müdahaleye karşı çıkma konusunda bir araya geldi. SEC, Eeon’un davalarda kendilerini defalarca temsil etme geçmişine sahip olduğunu belirtti. Eeon’un iddialarının sürekli olarak başarısız olduğunu belirten kurum, mahkemeden talebin reddedilmesi için çağrı yaptı.

SEC’in bildirdiği gerekçelere göre borsa kanunu özel davacıların müdahil olmasını yasaklıyor. Ayrıca Eeon’un davaya katılmasının, iddialarının davalıların iddialarıyla aynı olması nedeniyle önemli bir etkisi olmayacağını savunuyor. Eeon’un dilekçesi müdahil olmak için gerekli şartları karşılamıyor.

Binance ise Eeon’a karşı üç neden sundu. Bunlar SEC’in onayının olmaması, Eeon’un kendisini meşru bir çıkar tarafı olarak gösterememesi ve yasal gerekliliklerin yerine getirilmemesi. Borsa, Eeon’un davasının mevcut davayla ilgisiz olduğunu ifade etti. CFTC’ye karşı harekete geçen Binance, kurumun yetkilerini aştığını belirtmişti. Binance, küresel kripto borsası ve CZ’nin CFTC yetki alanı dışında olduğunu kaydemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala