bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,399.65 3.75%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,976.86 1.39%
bnb
BNB (BNB) $ 561.92 2.66%
solana
Solana (SOL) $ 134.53 6.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51751 3.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450111 2.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.130463 2.16%

SEC Başkanı Gensler’den Bitcoin ETF açıklaması

sec baskani genslerden bitcoin etf aciklamasi

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para piyasalarındaki dolandırıcılık ve manipülasyon konusundaki endişelerini dile getirdi. Gensler’ın açıklamaları, bekleyen Bitcoin ETF başvuruları sonrasında geldi.

Gensler, Kripto Ticaret Platformlarında Dolandırıcılık ve Manipülasyon Konusunda Uyarıyor

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Perşembe günü bir televizyon röportajında kripto para birimleri piyasasına dair kaygılarını ifade etti. Bu durum, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ilişkin bekleyen başvurulara yönelik soruların gündeme geldi.

Beş üyeli SEC komisyonu, yatırım devi BlackRock‘ın desteklediği ve büyük oranda Coinbase ile gözetim paylaşım anlaşmalarına dayanan son başvuru sürecini değerlendirme aşamasında olduğu için Gensler, net bir açıklama yapmayacağını belirtti. Ancak, röportajda, Gensler kripto para endüstrisinde yaygın olan dolandırıcılık ve manipülasyon konusunda endişelerini dile getirdi. Gensler açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bu alanda çok fazla uyumsuzluk görüyoruz. Çeşitli kripto tokenlerin ticaretinin yapıldığı platformlar, bazıları menkul kıymetler yasası kapsamına girse bile, mevcut durumda dolandırıcılık ve manipülasyona karşı kanıtlanmış korumalara uyma zorunluluğu yok.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala