bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,508.28 1.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,148.50 0.77%
bnb
BNB (BNB) $ 603.84 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 144.39 0.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524443 1.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472322 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150126 0.30%

SEC, Ripple Davasında Yeniden Keşif Talep Etti

SEC Ripple Davasinda Yeniden Keşif Talep Etti

SEC ve Ripple, kripto dünyasının efsane hikayelerinden birini yazmaya devam ediyor. Yakın zamanda XRP sahiplerinin davada amici curiae statüsünün kaldırılmasını talep etmiş ancak bu talebi reddedilmişti. Son olarak davasından vazgeçmeyen SEC, bu sefer de yeniden dava keşifi için başvuruda bulundu.

SEC, Ripple Davasında Yeniden Keşif Talep Etti

SEC, Ripple’a Karşı Mahkeme Celbi Yayınlama İzni İstiyor

Yakın tarihli bir mektup, Sulh Hakimi Sarah Netburn‘e, Ripple’ın hukuk ekibi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) davadaki keşfi yeniden açmak istediğini iddia ediyor. Sanıklar, ajans yetkililerinin kamuoyuna açıklamalarda bulunduğu birkaç video kaydının kopyalarını elde etmek için mahkemeden taraflara ait olmayan mahkeme celbi yayınlama izni talep ettiler.

Söz konusu videoları barındıran video platformları, kullanıcıların kopyalarını izinsiz indirmelerini yasaklamış durumda. Bu nedenle, Ripple’ın hukuk ekibinin artık gerekli içeriği indirebilmek için mahkeme celbi sunması gerekiyor.

Mahkemenin sanıkların söz konusu şirketlere celp gönderme talebini kabul etmesi durumunda, evraklar daha sonra SEC tarafından onaylanacak.

Ancak, bu istek SEC ile bitmiyor. Davacı, kendi iddialarını desteklemek için bazı kayıtların kopyalarını elde etmeyi mümkün kılacak kendi mahkeme celplerine hizmet etmek için mahkemenin keşfi yeniden başlatmasını istiyor.

Davanın sonucunda bu talebin kabul edilip edilmeyeceği bilinmiyor, ancak kabul edilmesi durumunda SEC’in elinin güçleneceğini söyleyebiliriz.


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala