bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

SEC Komisyon Üyesi Hester Peirce, DeFi’ın Aracıları Ortadan Kaldırma Vaadini Destekliyor

hester peirce 2

SEC Komisyon üyesi Hester Peirce, düzenleyicinin en açık sözlü kripto para savunucusu olarak tanınıyor.

Bugün gerçekleştirilen bir röportajda Peirce DeFi çalışmalarının birçoğunu desteklediğini belirtirken, komisyonun ICO ile ilgili çalışmasıyla özdeşleştirdiği uygulamaya dayalı yaklaşıma karşı çıktı.

“Bunun yaptırıma dayalı bir yaklaşım olmasını istemiyorum. DeFi içindeki belirli konulara açıklık getirmeliyiz bu kesinlikle yapmamız gereken bir şey.

Belli bariz şeyler var. Eğer gerçekten merkezileştirilmiş merkezi olmayan bir platformsanız, muhtemelen menkul kıymetler yasaları sizin için de geçerli olacaktır.”

ABD düzenlemeleri uzun zamandır bir varlığın değerini kontrol eden üçüncü bir tarafın varlığının, o varlığı menkul kıymet olarak tanımlamaya neden olacağını ifade ettiğinden, menkul kıymet yasalarının kripto para birimi ile karmaşık bir ilişkisi söz konusu. DeFi genel olarak üçüncü tarafları, taraflar arasındaki alışverişlerden çıkarmayı umuyor.

SEC ve birçok düzenleyici ise, rapor sunabilen ve işler daha kötüye gittiğinde yargılanabilecek olan aracıların varlığını istediğinden, bu tür aracıları ortadan kaldırma girişimlerini endişe verici buluyor. DeFi davasında, kimin kovuşturulacağı sorusu kalıcı bir endişe nedeni. Peirce ise bunu olumlu olarak görüyor.

“Aracıların ortadan kaldırılması, finansal istikrar için oldukça yardımcı olabilir. Aynı zamanda finansal hizmetlere aynı şartlarla kolay erişim sağlamak son derece önemli. Bu olumlu bir gelişme.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala