bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,447.27 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.33 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 604.10 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 0.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524619 1.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471761 0.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15041 0.19%

SEC, Grayscale’in Bitcoin ETF Teklifini Reddetti

sec grayscalein bitcoin etf teklifini reddetti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Grayscale’in GBTC’yi Bitcoin ETF’ye dönüştürme teklifini değerlendirdi. SEC, yaptığı açıklamada Grayscale’in Bitcoin ETF teklifini reddettiğini açıkladı.

Grayscale’in GBTC’yi Bitcoin ETF’ye Dönüştürme Teklifi Reddedildi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yaptığı son açıklama ile Grayscale’in GBTC’yi Bitcoin ETF’ye dönüştürme önerisini reddettiğini duyurdu. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, başvuruda tekrarlanan uzatmalardan sonra Grayscale’in Bitcoin Trust’ının (GBTC), Bitcoin ETF’ye dönüştürülmesi teklifi için ret emri yayımladı.

sec grayscalein bitcoin etf teklifini reddetti 2

Mayıs 2022’de dünyanın en büyük Bitcoin fonunu yöneten varlık yöneticisi Grayscale, Bitcoin ETF önerisinin onaylanması için SEC ile bir toplantı yapmıştı. SEC bu kararı ile henüz bir spot-bitcoin ETF’sinin listelenmesine izin vermemiş oldu. SEC tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bu emir, 1 No’lu Değişiklik ile değiştirildiği şekliyle önerilen kural değişikliğini onaylamamaktadır. Komisyon, NYSE Arca’nın teklifinin Borsa gereksinimleriyle tutarlı olduğunu göstermek için Borsa Yasası ve Komisyonun Uygulama Kuralları kapsamındaki sorumlulukları karşılamadığı sonucuna varmıştır. Ulusal menkul kıymetler borsası kurallarının, ilgili kısımda, “dolandırıcılık ve manipülatif eylem ve uygulamaları önlemek için tasarlanmasını” ve “yatırımcıları ve kamu çıkarlarını korumak için” olması gerektiren Yasa Bölüm 6(b)(5).

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala