bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,877.85 2.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,112.77 0.69%
bnb
BNB (BNB) $ 594.22 2.47%
solana
Solana (SOL) $ 136.04 5.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51689 2.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459253 3.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145467 3.42%

SCB, Zorlu Kripto Koşullarından Bitkub Satın Alımını Erteledi

scb zorlu kripto kosullarindan bitkub satin alimini erteledi

Daha önceden Siam Commercial Bank olarak bilinen SCB X Plc (SCB), Tayland’ın önde gelen kripto para borsası Bitkub’un planlanan satın alımını “ertelediğini” açıkladı. SCB, satın alımın ertelenme gerekçesini ise mevcut piyasa koşulları olarak açıkladı.

Mevcut Finansal Durum Nedeniyle SCB, Bitkub Satın Alımını Durdurdu

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüşler, dünya genelindeki ekonomik sıkıntılarla birleşince şirketler, satın alımlar noktasında daha dikkatli adımlar atıyor. Geçtiğimiz yılın başlarında SCB, Bitkub’un yüzde 51 hissesini satın aldığını açıklamıştı. Şirket yaptığı son açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

Şu anda konu, düzenleyici kurumlarla durum tespiti ve müzakere sürecindedir. SCBX Tayland Borsası’na yaptığı açıklamada, bu nedenlerle işlemin rekabet döneminin artık ertelendiğini belirttik.

scb zorlu kripto kosullarindan bitkub satin alimini erteledi 2

Şirketin planlanan satın almadaki gecikme aynı zamanda, Bitkub’un yüzde 50’sini 17.85 milyar baht’a (yaklaşık 497,880,411.00 dolar) satın almayı planlayan SCBX’in fiyatı düşürmek, hatta pazarlık yapmak istediği yönünde talepleri, kripto piyasasında yaşanan dalgalanmalarla birlikte artmış durumda. SCBX, iş organizasyonunun yeniden yapılandırılmasının bir parçası olarak, iş modelini tipik bir banka olmaktan uzaklaştırmak için cesur bir hamle yapmış ve kendisini daha çok bir “fintech” şirketi olarak genişletmişti. Kendisini çatı şirketi olarak tanımlayan SCBX, banka bölümünü sahip olduğu şirketlerden birisi haline getirdi. Kripto para borsası Bitkub’ın satın alımı da şirketin diğer bir iş birimi olarak yer alacaktı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala