bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,038.89 2.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,120.25 1.06%
bnb
BNB (BNB) $ 592.89 3.18%
solana
Solana (SOL) $ 135.88 6.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519096 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459641 3.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146231 3.32%

Sahra Altı Afrika’daki Kripto Benimsenmesi Artıyor

Sahra Alti Afrikadaki Kripto Benimsenmesi Artiyor

Kripto paraların küresel olarak kullanımı günden güne artarken, bölgesel kullanımı da doğru orantılı olarak artıyor. Bu noktada özellikle bankacılık sektörünün pek gelişmediği bölgelerde hızlı bir artış söz konusu. Blockchain odaklı analiz ve araştırma şirketi Chainalysis raporuna göre bu bölgelerden biri de Sahra Altı Afrika bölgesi.

Sahra Alti Afrikadaki Kripto Benimsenmesi Artiyor

Sahra Altı Afrika’daki Kripto Kullanımı Hızla Artıyor

Blockchain analiz şirketi Chainalysis tarafından paylaşılan yakın tarihli bir rapora göre, Sahra Altı Afrika‘daki küçük işletmelerde kripto ödemeleri, olağanüstü bir şekilde artıyor. Raporda ek olarak eşler arası işlemlerin Sahra Altı Afrika’da dünyanın herhangi bir yerinden daha yaygın olduğu vurgulanıyor.

Tüm bu veriler birleştiğinde ise kripto işlem hacminin yaklaşık yüzde 6’sını oluşturan Afrika, eşler arası işlemlerde bu kategorideki en yüksek ikinci hacme sahip durumda.

Rapora göre birçok Afrikalı, kriptoyu günlük hayata entegre etmeyi başarmış durumda. Yerel işletme işlemlerin yanı sıra, havaleler ve ticari işlemlerde de Afrika’nın yüksek benimsenme ve kullanım oranları dikkat çekiyor. Son olarak raporda şu detay da dikkat çekiyor:

“Kripto kullanımı bölgenin günlük ihtiyaçlar tarafından yönlendiriliyor. Özellikle Nijerya ve Kenya’da gördüğümüz gibi, yerel Fiat birimlerinin değerlerinin düştüğü ülkelerde bu oran oldukça fazla”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala