bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,036.89 1.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,125.03 0.41%
bnb
BNB (BNB) $ 595.65 2.34%
solana
Solana (SOL) $ 136.99 4.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519107 1.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460261 3.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146545 2.87%

Rusya’nın İlk Hapishanesi Bitcoin Madencilik Tesisi Oldu

rusyanin ilk hapishanesi bitcoin madencilik tesisi oldu

Ukrayna’ya açtığı savaş nedeniyle devletlerin yaptırımlarıyla karşılaşan Rusya, içinde bulunduğu zor durumundan kurtulmak için kripto paralara yönelmişti. Rusya’nın ilk hapishanesinin müdür yardımcısı yasa dışı olarak hapishaneyi Bitcoin madencilik tesisine dönüştürmüş.

Rusya Bitcoin Madencilik Tesislerini Artırıyor

Rusya’nın kolluk kuvvetleri, ülkenin ilk ceza infaz kurumunda yasadışı bir kripto madenciliği işletmesini ortaya çıkarttı. Moskova’daki Butyrka hapishanesinin müdür yardımcısı, elektrik çalmak için yetkisiz olan suç ortaklarıyla madencilik operasyonları oluşturma nedeniyle suçlandı.

Ülkenin en eski hapishanesi olan Butyrka hapishanesinin müdür yardımcısı, hapishanede yasadışı olarak kripto para madenciliği yapmakla suçlandı. Hapishane tarafından yönetilen bir psikiyatri kurumunun içinde Bitcoin madenciliğinde kullanılan ekipmanlara el konulması sonrasında başlatılan soruşturmada, Rusya Soruşturma Komitesi’nden müfettişler olası gücü kötüye kullanma gerekçesiyle hapishane yöneticilerini soruşturmaya başladı.

rusyanin ilk hapishanesi bitcoin madencilik tesisi oldu 2

Yürütülen soruşturma ile birlikte üst düzey hapishane yetkililerin ve hapishane çalışanlarının, hapishanede kurulan Bitcoin (BTC) madencilik tesisini Kasım 2021’de kurduğu ortaya çıktı. Açıklamaya göre Bitcoin madencilik tesisi Şubat 2022’ye kadar faaliyet gösterdi. Ekipmanların bu süre zarfında 8.400 kW güç tükettiğini tespit eden yetkililer, hapishanenin müdür yardımcısına yetkisini aşan, toplumun veya devletin çıkarlarını ihlal eden eylemler nedeniyle suçlanıyor. Son olarak Rusya’da yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle artan Bitcoin madenciliği faaliyetleri gerekçe gösterilerek elektriğe zam yapılmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala