bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,232.94 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,110.82 0.70%
bnb
BNB (BNB) $ 593.53 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 137.10 3.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519394 0.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458859 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146615 1.48%

Rusya Bitcoin Madenciliğini Yasallaştırmayı Görüşecek

rusya bitcoin madenciligini yasallastirmayi gorusecek

Ukrayna işgali sonrasında pek çok devlet tarafından yaptırıma maruz kalan Rusya, kriptoya yakınlaşmaya devam ediyor. Rusya, kısa bir süre içerisinde Bitcoin madenciliğini yasallaştırmayı görüşecek.

Rusya Bitcoin Madenciliğini Ele Alacak

Rusya Devlet Duması Mali Piyasalar Komitesi başkanı Anatoly Aksakov, ülkenin kısa süre içinde Bitcoin madenciliğini yasallaştırmayı ele alacağını açıkladı.

Aksakov tarafından yapılan açıklamada söz konusu Bitcoin madenciliğinin yasallaştırılmasının bir ay içinde görüşüleceğini belirtti. Rusya’da benzer bir teklif daha önce geri çevrilmişti. Teklifin değişen koşullarla birlikte olumlu olarak sonuçlanması bekleniyor.

rusya bitcoin madenciligini yasallastirmayi gorusecek 2

Bu yılın başlarında Rusya, Bitcoin madenciliğini yasallaştırmak için bir teklifi görüşmüştü. Teklif milletvekilleri tarafından görüşüldükten sonra, teklif reddedilmişti. Teklifin reddedilmesinin gerekçesi olarak tasarının aceleyle yapıldığı belirtilmişti.

Rusya’nın içinde bulunduğu zor durum göz önüne alındığında, Bitcoin madenciliğinin yasallaştırılması teklifinin bu sefer olumlu bir şekilde sonuçlanması bekleniyor. Yeni yasa tasarısı doğrudan hükümet tarafından desteklenmiyor olsa da hükümetin son dönemde kripto para birimlerine sıcak baktığı biliniyor. Son olarak teklifin önümüzdeki haftalarda oylanması bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala