bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,812.10 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.38 0.93%
bnb
BNB (BNB) $ 597.87 2.67%
solana
Solana (SOL) $ 139.22 4.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525627 0.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462522 1.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147674 2.68%

Rusya Başkanı Putin Kripto Paralar Hakkında Konuştu

putin rusyanin kripto madenciliginde avantajli oldugunu soyledi

Rusya‘nın kripto regülasyonları hakkında yaşadığı düzenleyici belirsizliği sürüyor. Son olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kripto varlık düzenlemeleri hakkındaki bir toplantıda, kripto varlıklar ve madencilik hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Putin, ülke hükümeti ve Merkez Bankası’nın kripto para birimleri üzerinde birlikte bir anlaşmaya varmasını istedi.

Hükümet üyeleriyle yaptığı video konferans toplantısında konuşan Putin, kripto para birimi mevzuatı hakkındaki tartışmalar hakkında bilgi sahibi olduğunu da belirtti.

“Merkez Bankası teknolojik ilerlememizin önünde durmuyor ve en son teknolojileri bu faaliyet alanına sokmak için gerekli çabayı gösteriyor.”

rusya devlet baskani putin kripto paralar hakkinda konustu

Putin, Rusya’nın Kripto Madenciliğinde Avantajlı Olduğunu Düşünüyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Merkez Bankası’nın ülkede kripto para birimini yasaklama çağrısına tamamen katılmadığını belirtti. Diğer taraftan Putin’in açıklamalarında Rus fidye yazılımı çetelerine yönelik son zamanlardaki kısıtlamalardan ise bahsetmemesi dikkat çekti. 

Putin yaptığı açıklama, ülkenin madencilik konusunda avantajlarına değinerek şu ifadelere yer verdi:

 “Özellikle kripto madenciliğinde belirli rekabet avantajlarımız bulunuyor. Elektrikteki fazlalığı ve ülkede bulunan iyi eğitimli ekipleri kastediyorum.”

Diğer taraftan Rusya Merkez bankası’nın kripto paralara yasak getirilmesini teklif ederken ülkenin maliye bakanlığının buna karşı çıktığını hatırlatalım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala