bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,357.71 1.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,013.72 1.92%
bnb
BNB (BNB) $ 577.60 1.95%
solana
Solana (SOL) $ 148.67 3.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524172 3.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441835 2.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150167 4.34%

Rodeo Finance’ta 888 bin dolarlık istismar

Rodeo Financeta 888 bin dolarlik istismar444

Arbitrum merkezli Rodeo Finance, DeFi istismarında 888 bin dolar kaybetti. Hacker, çaldığı fonları Arbitrum’dan Ethereum’a taşıdı ve daha sonra Tornado Cash’e aktardı. Rodeo Finance ekibi, olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Rodeo Financeta 888 bin dolarlik istismar4444

Rodeo Finance, siber saldırıya uğradı

Arbitrum’da faaliyet gösteren DeFi protokolü Rodeo Finance, oracle manipülasyon saldırısına maruz kaldı. Platformdan 472 ETH (yaklaşık 888 bin dolar) çalındı. Kripto saldırısının blockchain güvenlik şirketi PeckShield tespit etti. PeckShield, zincir üzerindeki verilerin analizini gerçekleştirdi.

Saldırganın ele geçirdiği token’ları Arbitrum ağından Ethereum’a aktardığı ifade edildi. Çalınan token’lar tekrar ETH’ye dönüştürülmeden önce çeşitli varlıklarla takas edildi. Son aşamada ise saldırgan izini kaybettirmek için Tornadı Cash’e yönlendirdi. Rodeo Finance ekibi, olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Wintermute Araştırma Müdürü Igor Igamberdiev, saldırının bir TWAP oracle manipülasyonu olduğunu söyledi.

TWAP ya da zaman ağırlıklı ortalama fiyat, varlığın belirli bir zaman aralığındaki ortalama fiyatını hesaplamak için oracle görevi görür. Bu yöntem fiyat dalgalanmalarındaki kısa ani artışların etkilerini azaltmak için kullanılır. Hacker’lar işlem sırasında haksız kazanç elde etmek için varlığın hesaplanan fiyatını manipüle eder.

DeFi protokolü Arcadia Finance’a da dün siber saldırı düzenlenmişti. Saldırıda Ethereum (darcWETH) ve Optimism (darcUSDC) kasalarından toplam yaklaşık 455 bin dolarlık fon çalınmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala