bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,177.39 2.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,012.20 4.96%
bnb
BNB (BNB) $ 565.50 4.07%
solana
Solana (SOL) $ 129.24 5.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497918 2.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.432699 5.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.135243 5.07%

Arbitrum Blockchain Ağındaki Hata Kısa Sürede Düzeltildi

arbitrum blockchain agindaki hata kisa surede duzeltildi

Blockchain şirketi Arbitrum’da yaşanan sorun, kullanıcıların bir süre boyunca Blockchain ağında işlem yapamamasına sebebiyet verdi. Konu hakkında Arbitrum cephesinden açıklama geldi.

Arbitrum Blockchain Ağındaki Sorun Çözüldü

Arbitrum’da sıralayıcı kodda meydana gelen bir hata, Blockchain ağının Ethereum Blockchain ağında toplu işlem yapma kabiliyetinde kısa bir duraklamaya neden oldu.

Bir Layer 2 Blockchain ağı olarak hizmet veren Arbitrum, ana Blockchain ağı üzerindeki yükü azaltmaya yardımcı olmak amacıyla işlemleri bir araya getirir ve bunları tek bir işlemde Ethereum’a gönderiyor. Bunu yapmak için, bu işlemleri toplamak, sıralamak ve Ethereum‘a göndermek için sıralayıcı adı verilen bir sistem kullanıyor.

arbitrum blockchain agindaki hata kisa surede duzeltildi 2

Arbitrum geliştiricilerine göre, sıralayıcının kodunda meydana gelen bir hata, Ethereum’a toplu işlem yapabilmesini engelledi. Bu da işlemlerin ana zincirde onaylanmadığı kısa süreli bir kesintiye sebebiyet verdi. Konu hakkında Arbitrum geliştiricileri Twitter hesabı üzerinde şu açıklamayı yaptı:

Sequencer zincir üzerinde bir parti göndermeye çalıştığında, hata ortaya çıktı ve işlem geri döndü

Yaşanan bu durum, sıralayıcının cüzdanındaki Ether seviyeleri üzerinden gerçekleştiğinde biraz karmaşaya sebep oldu. Sistem tasarlandığı gibi çalıştığında, cüzdana harcadığı işlem ücreti tutarı iade edilir. İşlemler Ethereum’da onaylanmadığı için, otomatik olarak geri ödeme yapmak üzere ayarlanmış ikinci bir cüzdan bunu yapmadı. Bu, amaçlandığı gibi çalıştı ve kesintiye neden olmadı. Son olarak hata giderildikten sonra, ikinci cüzdan sıralayıcının cüzdanını iade etmeye devam etti ve görevlerini normal şekilde yerine getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala