bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

Ripple’ın TL Bazında Teknik Analizi – 24 Haziran 2020

ripple in xrp orta ve uzun vadeli teknik analizi 29 ocak 2020

Ripple’ın Paribu (paribu.com) verilerine göre TL bazındaki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. Grafikte siyah, mavi ve yeşil düşen trend çizgileri ile olası yatay destek ve dirençler gösterilmiştir.

Grafiğe göre, kısa vade için 1.26 seviyesindeki yatay desteğin takip edilmesinde fayda var. Bu seviye altında günlük kapanışlarda 1.11 seviyelerine doğru düşüş devam edebilir. Siyah düşen trend çizgisinin direnç gösterdiği 1.31 üzerinde kapanış gelmesi durumunda ise bir üst seviyeden geçen mavi düşen trend çizgisi de takip edilmeli. Bu trend çizgisinin gösterdiği direnç ise 1.37 seviyesinde karşımıza çıkıyor. Mavi düşen trendin aşılması durumunda, orta vadede yeşil renkteki trend çizgisinin test edilmesi gündeme gelebilir. Bunun da gösterdiği direnç seviyesi; kabaca 1.60 civarlarında karşımıza çıkıyor.

XRP/TRY’de Alçalan Üçgen Formasyonu

Aşağıda daha yakından gösterilen günlük grafikte ise, pembe renkte taranmış olan alanda bir alçalan üçgen formasyonu oluşumu var. Alçalan üçgen formasyonları genelde aşağı yönde kırılarak sonlanır. Ancak, bütün formasyonların sonuç verme kriterini gerçekleştirene kadar bir ihtimal olarak kaldığı da unutulmamalıdır. Alçalan üçgen formasyonlarının sonuç verdiğinin düşünülebilmesi için, alttaki yatay destek seviyesinin kırılması gerekir.

Grafikte, alçalan üçgen formasyonunun sonuç vermesi durumunda olası hedef 1.19 olarak gösterilmiştir. Ancak, bu formasyon sonuç verse bile, alçalan üçgenin hedefini gösteren kırmızı renkteki kesikli düşen destek çizgisinin ne zaman test edileceği hedefin tespiti anlamında önemlidir. Zira bu çizginin test edilmesi gecikirse, çizginin negatif eğiminden dolayı, daha aşağı seviyeler hedeflenebilir.

Ripple Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki günlük grafikte de MACD, RSI ve STOCH RSI indikatörleri gösterilmiştir.

MACD ve RSI zayıf görüntüleriyle düşüşün bir süre daha devam etme ihtimalini gösteriyorlar. RSI’ın özellikle 50 referans seviyesinin altındaki değerlerde bulunması önemli. RSI 50’nin altındayken, fiyatlardaki düşüşün bir süre daha devam etme ihtimalinin yüksek olduğunu göstermiş olur.

Diğer taraftan STOCH RSI’ın da yönü aşağı ve 20 seviyesini yukarıdan aşağı kesmeye hazırlanıyor. Eğer bu gerçekleşirse 1.26 desteğinin hızlı bir şekilde aşağı kırılması gündeme gelebilir.

Ripple Analizi

Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Ripple’da Olası Bir Düşüşün Şiddeti

Aşağıdaki grafikte ise piyasada bir trendin olup olmadığı hakkında bilgi veren ADX indikatörü gösterilmiştir. ADX’in değerinin 20 üzerinde olması, piyasada bir trendin varlığının işaretidir. 40 üzerinde olması ise trendin güçlü olacağını gösterir. ADX trendin yönü hakkında bilgi vermez. Sadece piyasada yukarı ya da aşağı bir trendin olup olmadığını gösterir. Yukarıdaki açıklamalarla birlikte ADX indikatörü de dikkate alındığında, 1.26 desteğinin kırılması söz konusu olursa, hızlı gelişen bir düşüş trendine şahit olabiliriz. Diğer taraftan 1.31 seviyesinden geçen siyah düşen trend çizgisinin aşılması durumunda da yukarı yönde hızlı gelişebilecek bir yükseliş gündeme gelebilir.

Ripple Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Özetle:

Ripple için takip edilebilecek destek ve dirençler aşağıdaki gibidir. Hepinize sağlık ve bol kazançlar dilerim.

Destekler: 1.26, 1.19, 1.11, 1.02

Dirençler:  1.31, 1.37, 1.43, 1.60

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala