bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

Ripple’ın TL Bazında Teknik Analizi – 08 Nisan 2020

ripple in xrp orta ve uzun vadeli teknik analizi 29 ocak 2020

Ripple’ın paribu.com verilerine göre günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. Grafikte 2.07 zirvesinden sonra yaşanan sert düşüşün fibonacci geri çekilme seviyeleri ve kırmızı renkteki kısa vadeli yükselen trend çizgisi gösterilmiştir. Yaklaşık son bir aydır yaşanan yükselişte 2.07 ile 0.77 arasındaki düşüşün 0.5 katsayılı fibonacci geri çekilme seviyesinin bulunduğu 1,42 seviyesine son derece yaklaşıldı. Yükselişin devam edebilmesi için 1,42 seviyesindeki bu direncin aşılması gerekmektedir. Aksi takdirde, kısa vadeli yükselen trend çizgisinin ve 0.38 katsayılı fibonacci geri çekilme seviyesinin bulunduğu 1,25-1,27 aralığına geri çekilmesi beklenebilir.

1,42 direncinin aşılması durumunda 1,50 ve sonrasında 1,57-1,60 bölgesindeki 0.618 katsayılı fibonacci geri çekilme seviyesi test edilebilir. 1,60 seviyesi, aynı zamanda, grafikte siyah çizgi ile gösterilmiş olan geçmişte destek olarak çalışmış bir trend çizgisidir. Daha önce bu trend çizgisi defalarca test edilmişti. Bu nedenle, olası bir yukarı harekette söz konusu trend çizgisi artık direnç olarak kendini gösterebilir.

1,25-1,27 aralığının kırılması durumunda 1,08 ve 0,99 TL desteklerinin test edilmesi beklenebilir.

XRP/TRY İçin İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki günlük grafikte MACD, RSI ve STOCH RSI gösterilmiştir. MACD güçlü bir şekilde yükselişi teyit ediyor. RSI da kendi yükselen trend çizgisi üzerindeki hareketine devam ediyor. Şu anki değerinin 50 üzerinde ve yönünün yukarı olması yükselişin bir süre daha devam etme ihtimalini artırıyor. Diğer taraftan STOCH RSI aşırı alış bölgesinde uzun bir süredir dalgalanarak yükselişi destekliyor ancak bir önceki gün itibariyle satış sinyali üretmiş durumda. Bugünse, tekrar alış sinyali üretip üretmeyeceği takip edilmeli.

İndikatörler açısından değerlendirildiğinde, RSI’nın kendi yükselen trend çizgisi üzerinde hareketine devam edip etmeyeceği takip edilmeli. Zira, RSI bu yükselen trend çizgisini, fiyatların kendi yükselen çizgisini kırmasından önce kırarak öncül sinyal verebilir.

Ripple Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Üstel Hareketli Ortalamalar ve Bollinger Bantları

Aşağıdaki grafikte ise Bollinger Bantları (20,2) ve 50,100,150 günlük Üstel Hareketli Ortalamalar(EMA) gösterilmiştir.

Fiyatın en son dirençle karşılaştığı 1,38 seviyesi aynı zamanda 150 günlük EMA’nın bulunduğu yer olması açısından önemli. Bu seviyenin üzerindeki fiyatlamalarda yükselişin orta vadede devam etme olasılığı artar. Aksi halde 50 günlük EMA’nın geçtiği 1,25 seviyesi ortalamalar açısından da destek olarak takip edilebilir.

50 günlük EMA’nın eğimini yukarı çeviriyor olması kısa vadede geri çekilmeler olsa bile yükselişin devam etme ihtimalini artırıyor. Bu açıdan değerlendirildiğinde, Ripple TL bazında 1,25 ve üzerinde kalmayı başarabilirse bir süre daha, önce 100 günlük EMA’nın daha sonra da 150 günlük EMA’nın eğimlerini yukarı çevirdiklerini görebiliriz.

Diğer taraftan bollinger bantlar incelendiğinde ise, şu anki fiyatlamanın bollinger üst çizgisi üzerinde kalmaya çalıştığını görüyoruz. Fiyatlar bollinger bant üst çizgisi dışında kalmaya devam ederse, yükseliş de ivmelenebilir. Günlük kapanışlarda bunu takip etmek önemli olabilir.

Bollinger orta çizgisinin eğimi ise pozitif. Yani, orta çizginin yönü yukarı. Genelde, bollinger orta çizgisinin eğimi pozitif iken, fiyatlar bu çizgiye yaklaşacak olursa alış yönünde değerlendirileceği düşünülür. Bollinger orta çizgisinin şu an için bulunduğu değer 1,14 seviyeleri ancak, zaman geçtikçe bu değer büyük ihtimalle yükselecektir. Dolayısıyla fiyatlar öyle bir zamanda bollinger orta çizgisini test edebilir ki, o sırada orta çizginin değeri 1,25-1,27 aralığında bir yerde, yukarıdaki grafiklerde gösterilmiş olan kısa vadeli yükselen trend çizgisine denk gelebilir. Böyle bir durum, stop-loss seviyeleri belirlenmek şartıyla, alış yönünde değerlendirilebilir.

Ripple Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Özetle:

Destekler: 1,25 – 1,14 – 1,08 ve 0,99

Dirençler: 1,38 – 1,42 – 1,50 ve 1,57

olarak takip edilebilir.

Hepinize sağlıklı ve bol kazançlı günler dilerim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala