bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,399.65 3.75%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,976.86 1.39%
bnb
BNB (BNB) $ 561.92 2.66%
solana
Solana (SOL) $ 134.53 6.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51751 3.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450111 2.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.130463 2.16%

Regülatör, Signature Bank’ın Kapatılmasındaki Kripto Etkisi Hakkında Açıklama Yaptı

regulator signature bankin kapatilmasindaki kripto etkisi hakkinda aciklama yapti

Son dönemde Amerika Birleşik Devletleri merkezli üç bankadan ikisi düzenleyici kurum tarafından kapatılırken bir banka da kendi isteğiyle kapandığını açıklamıştı. New York mali düzenleyicisi, Signature Bank’ın kapatılması kararındaki kripto para etkisine dair açıklamalarda bulundu.

Signature Bank’ın Kapatılmasında Kripto Etkisi Bulunuyor Mu?

New York mali düzenleyicisi, Signature Bank’ın kapatılması noktasında kriptonun herhangi bir etkisinin olup olmadığı konusunda açıklamada bulundu. Regülatör tarafından yapılan açıklamada, Signature Bank’ın kapatılmasında “kripto ile hiçbir alakasının olmadığını” ve “bankanın liderliğinde önemli bir güven krizi” yaşandığı için böyle bir kararın alındığını belirtti.

regulator signature bankin kapatilmasindaki kripto etkisi hakkinda aciklama yapti 2

New York Eyalet Mali Hizmetler Departmanı sözcüsü tarafından yapılan açıklama, Signature Bank yönetim kurulu üyesi ve 2008 mali yasasının ardından yürürlüğe giren dönüm noktası niteliğindeki Dodd – Frank Yasasının öncülerinden birisi olan eski ABD Temsilcisi Barney Frank’in açıklamasıyla çelişti. Barney Frank, bu açıklamadan önce, Signature Bank’ın kapatılmasındaki nedenin düzenleyici kurumların güçlü bir kripto karşıtı mesaj vermek olduğunu belirtmişti.

Frank açıklamasında ayrıca, “Düzenleyicilerin çok güçlü bir kripto karşıtı mesaj göndermek istediğini düşünüyorum. Bu nedenle temellere dayalı bir iflas olmadığı için öne çıkan biz olduk.” açıklamasını yapmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala