bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,780.09 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,132.52 0.77%
bnb
BNB (BNB) $ 598.24 2.66%
solana
Solana (SOL) $ 139.57 3.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525611 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464579 1.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148567 1.82%

Paribu Ventures, İlk Yatırımlarını Gerçekleştirdi

paribu ventures ilk yatirimlarini gerceklestirdi2

Paribu’nun blockchain ekosistemine yatırım yapmak ve yenilikçi projelere destek olmak amacıyla kurduğu Paribu Ventures (PV), ilk yatırımlarını gerçekleştirdi. PV, Float Capital ve Angelic’in yatırım turlarına katılarak ilk yatırımlarını DeFi ve oyun dünyalarına yönelik yapmış oldu.

Paribu Ventures’ın İlk Yatırımları Float Capital ve Angelic Oldu

Blockchain ekosisteminde geliştirilen ürün ve projeleri desteklemeyi sorumlulukları arasında gören Paribu, 30 milyon dolarlık yatırım bütçesine sahip yeni oluşumu Paribu Ventures ile yatırım yapacağı projeleri seçmeye başladı.

Blockchain tabanlı altyapı, DeFi, Web 3.0, oyun ve NFT ekosistemlerinde inovasyon temelli, fark yaratan girişimlere destek vermek üzere oluşturulan Paribu Ventures, ilk yatırımlarını Float Capital ve Angelic’e yaptı. 

paribu ventures ilk yatirimlarini gerceklestirdi

Paribu Ventures Yöneticisi Utku Dördüncü, yatırımla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Paribu Ventures çatısı altında bu iki projeyi desteklemekten dolayı heyecan duyuyoruz. Her iki şirketin de kullanıcılarına benzersiz bir deneyim sunacağından ve kendi alanlarında oyunun kurallarını değiştiren bir etkisi olacağından eminiz.

İlk yatırımlar DeFi ve oyun dünyasından 

DeFi protokolü olan Float Capital, yatırım turunda 5 milyon dolar topladı. Float Capital, Süresiz kaldıraçlı işlem yapmaya izin veren, uzun ve kısa pozisyonları token’laştıran ve bu şekilde likidasyon riskini ortadan kaldıran bir inovasyon sunuyor.

Yatırım turuna Paribu Ventures’ın yanı sıra Alameda Research, Maven 11, MetaCartel Ventures, IDEO CoLab Ventures, Morning Star Ventures gibi VC firmaları, Aave kurucusu Stani Kulechov ile Dragonfly Capital’dan Gengmo Qi de katıldı. 

Metaverse Game Studios’un ilk oyunu olma özelliği de taşıyan Angelic’in yatırım turuna Animoca Brands, Pantera Capital ve Solana Ventures da katıldı.

Bunun yanında ilk yatırımlar DeFi ve Web3 oyun dünyasında ihtiyaç duyulan bir açığı kapatacak. Yüksek kaliteli bir deneyim sunmaya odaklanan, bilim kurgu temalı bir RPG oyunu olan Angelic ise yatırım turunda 10 milyon dolar topladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala