bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,451.46 2.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,969.50 2.38%
bnb
BNB (BNB) $ 586.23 0.85%
solana
Solana (SOL) $ 141.33 5.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518354 2.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457675 2.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142848 6.05%

Paraguaylı Senatörler, Ülkede Bitcoin Madenciliğini Düzenlemeye Hevesli

paraguayli senatorler ulkede bitcoin madenciligini duzenlemeye heveslir

Paraguay’da bir süredir heyecanla beklenen kripto para düzenleme yasa tasarısı ülkenin Başkanı Mario Abdo Benítez tarafından veto edilmişti. Söz konusu yasa tasarısı, veto sonrası meclise geri gönderilmişti. Konu ile ilgili bir yeni gelişme yaşandı. Paraguaylı senatörler, başkanın Bitcoin madenciliği düzenleme tasarısını vetosunu reddetti.

Paraguaylı Senatörler, Ülkede Bitcoin Madenciliğini Düzenlemek İstiyor

Kısa süre önce Paraguay’nın devlet başkanı Mario Abdo Benitezkripto para madenciliği ve kripto varlıklarıla ilgili ticari konuları regüle edecek olan yasayı veto etmişti. Paraguaylı senatörler de ülkede Bitcoin madenciliğini düzenlemek için hevesli oldukları için başkanın kararını veto etti.

Mario Abdo Benitez, madenciliğin yüksek miktarda enerji kullandığını, ancak nispeten küçük istihdam faydaları sağladığını iddia ederek veto etmişti.

paraguayli senatorler ulkede bitcoin madenciligini duzenlemeye hevesli

Ancak bu haftaki oylama, senatörlerin şu anda Latin Amerika ülkesinde yasal bir gri alanda faaliyet gösteren madencilik sektörünü düzenlemeye kararlı olduğunu gösteriyor. Ülkenin Kongresi’nden yapılan açıklamaya göre, bir senatör, Senatör Enrique Salyn Buzarquis, vergi alabilmeleri için sektörü resmileştirmenin daha iyi olduğunu söyledi.

Kongre üyesi Daniel Rojas, iyi düzenlenmiş bir kripto sektörü aracılığıyla yeni istihdam biçimlerinin Paraguay’a getirilebileceğini de sözlerine ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala