bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,132.92 2.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,124.45 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 595.01 2.74%
solana
Solana (SOL) $ 136.57 5.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519736 1.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460167 2.91%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146747 2.84%

Pakistan, Blockchain Tabanlı KYC Sistemini Geliştirme Konusunda Anlaştı

pakistan cbdc calismalari icin yeni yasalar cikardidggg

Blockchain teknolojisi birçok ülkede araştırılmaya başladı. Çıkan son haberlere göre; Pakistan Bankalar Birliği (PBA), tüm üye bankaları adına, Avanza Group ile Pakistan’ın ilk blockchain tabanlı, ulusal eKYC bankacılık platformunun geliştirilmesi ve yürütülmesi için proje sözleşmesini imzaladı.

Pakistan Bankalar Birliği, Blockchain Tabanlı KYC Platformunu Başlattı

Pakistan’da faaliyet gösteren 31 geleneksel bankadan oluşan bir grup olan Pakistan Bankalar Birliği (PBA), Müşterinizi Tanıyın (KYC) girişimleri için blok zinciri tabanlı bir platformun geliştirilmesine imza attı.

PBA, Pakistan’ın ilk blockchain tabanlı ulusal eKYC (elektronik Müşterinizi Tanıyın) bankacılık platformunu geliştirmek için proje sözleşmesini 2 Mart’ta imzaladı. Söz konusu hamle Pakistan Devlet Bankası’nın (SBP) liderliğindeki bir girişim olan finansmanına karşı koyarken kara para aklamayı önleme (AML) yeteneklerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Avanza Group, üye bankalar tarafından merkezi olmayan ve kendi kendini düzenleyen bir ağ aracılığıyla müşteri verilerini standartlaştırmak ve değiş tokuş etmek için kullanılacak olan “Consonance” adlı blok zincir tabanlı eKYC platformunu geliştirmekle görevlendirildi. Bununla birlikte, müşteri detayları, bankaların mevcut ve yeni müşterileri değerlendirmesine izin vererek, onaya dayalı olarak paylaşılacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala