bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,976.87 2.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,036.71 1.75%
bnb
BNB (BNB) $ 595.24 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 154.01 7.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516566 0.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464973 2.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151959 4.17%

Otherside NFT Basımı 157 Milyon Dolarlık Ethereum Yaktırdı

Otherside NFT Basimi 157 Milyon Dolarlik Ethereum Yaktirdi

Son dönemin en popüler NFT koleksiyonların Bored Ape Yacht Club, kendi metaverse projesi Otherside’ı duyurmuş ve milyonlarca kişinin ilgini çekmeyi başarmıştı. Son olarak yakın zamanda ilk NFT basımlarını gerçekleştiren proje, yoğun ilgi sebebiyle Ethereum ağı üzerindeki GAS ücretlerini artırırken, yaklaşık olarak 157 milyon dolarlık Ethereum’un (ETH) hızla yakılmasına neden oldu.

Otherside NFT Basımı Ethereum Ağını Zorladı

Cumartesi günü gerçekleşen NFT basım etkinliği, en büyük NFT pazarı olan OpenSea’nin takas sözleşmesinin tüm zamanların en büyük yakımlarından birini gerçekleştirmeyi başardı.

Hafta sonu işlem ücretlerinin fırlamasına neden olan en büyük sebep ise şüphesiz Otherdeed NFT’lerinin ve Yuga Labs‘ın Otherside metaverse projesinde arsa satımı oldu.

Bu, Ethereum ana ağını tıkayarak Cumartesi gecesi işlemleri tamamlamayı hem yavaşlattı hem de inanılmaz derecede pahalı hale getirdi. Ancak, bunu yapma imkanına sahip olan Otherdeed alıcıları, işlemlerinin daha hızlı işlenmesini sağlamak için ekstra gaz ücreti ödedi. Doğal olarak bu da işlem ücretlerinin hızla artmasına neden oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala