bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

Opside’ın Alfa Öncesi Teşvik Ağı Test Edildi

Opsidein Alfa Oncesi Tesvik Agi Test Edildi1

Opside’ın teşvik test ağının bir haftada gösterdiği performans dikkat çekti. Bir haftadır aktif olan ağa 29 binden fazla bireysel kullanıcı katıldı. 900 bin işlem başarı ile gerçekleştirdi. Test ağı 24 Mayıs’ta başlatıldı ve başlangıcından bu yana istikrarlı bir performans sergiledi. Bireysel kullanıcılar, PoS doğrulayıcıları, PoW madencileri, proje ortakları ve geliştiriciler de dahil olmak üzere çeşitli aktörler katılım gösterdi. Projeye olan yüksek katılım, Opside’a yönelik gelişen ilgiyi ortaya koydu.

Opside Pre-alpha teşvik test ağı, yaklaşık 29 bin farklı cüzdan adresinden oluşan bir akış gördü. Bu katılım düzeyine, 30 binden fazla düğüm beyaz liste başvurusunun yanı sıra yarım milyonu aşan transfer eşlik etti. Ayrıca, bin 340’ın üzerinde düğüm faaliyete geçti. Opside PoW CPU madenciliği bu hafta test ağına tanıtılacak. Bu adım öncesinde 2 bin 300’den fazla PoW beyaz liste başvurusu yapıldı. Özellikle, sektörün önde gelen kuruluşlarından Ingonyama ve Bitmain katılımlarını teyit etti.

Opside Sadakat Puanları

Opside, Galxe platformuyla ortaklaşa bir müşteri sadakat puan programı başlattı. Programa şimdiden yaklaşık 29 bin kullanıcı katıldı. Arbitrum gibi birçok başarılı projenin stratejisini yansıtan Opside Pre-alpha teşvik testnet’i de Galxe platformunda görücüye çıktı. Galxe resmi web sitesinin ana sayfasında belirgin bir şekilde sergilenen etkinlik, tüm kullanıcıları zincirler arası işlemler, transferler, DAPP etkileşimlerini denemeye davet ediyor. Opside, ilerleyen dönemlerde birçok yüksek profilli proje ekibiyle ortaklık yapmayı planlıyor.

Opsidein Alfa Oncesi Tesvik Agi Test Edildi7

PoS

Opside, PoS Validator beyaz liste başvurularının ikinci turunun başlaması ve ağın sürdürülmesinde iş birliği yapmak üzere tahmini 10 bin düğümün katılacağını belirtti. Mayıs ayının başlarında Opside, 60’tan fazla ülkeden 20 binin üzerinde beyaz liste başvurusu alan Validator ön başvuru etkinliğini resmen başlattı. Şu an itibariyle, kayda değer sayıda bin 340 PoS düğümü başarıyla gerçekleştirildi. Opside, 26 Mayıs’ta PoS Validator beyaz liste başvurularının ikinci turunu hızla başlattı.

Opsidein Alfa Oncesi Tesvik Agi Test Edildi79

Nasıl doğrulayıcı olunur?: https://www.youtube.com/watch?v=S2tULBPMj0A

PoW

Opside yakın zamanda PoW madenciliğini başlatacağını bildirdi. Sektörün önemli oyuncuları Ingonyama ve Bitmain katılımları teyit edecek. Opside, PoS ve PoW mekanizmalarının karışımını benimseyerek, doğrulayıcıları katılıma davet etti. Ayrıca tüm madenci grupların dahil edilmesi hedeflendi. Bu çerçevede madenciler istedikleri zaman Opside ağına katılabilecek. Ayrıca ZK-Rollup üzerindeki işlemler için hesaplama gücü sağlayabilecek ve böylece ZKP (Zero-Knowledge Proof) üretebilecekler.

Opside Halka Açık ZKEVM ve Ekosistem Oluşturma

Opside’ın öne çıkan teknik yenilikleri arasında ZKRollup’ın tek tıklamayla oluşturulması bulunuyor. Proje taraflarının Opside resmi web sitesindeki ZKRollup başlatma paneli aracılığıyla kendi ZKRollup zincirlerini oluşturmalarına olanak tanır. Bu özellik, diğer hizmetlerin yanı sıra akıllı sözleşmelerin devreye alınmasını, köprülerin ve tarayıcıların oluşturulmasını kolaylaştıracak. Pre-alpha testnet döneminde, geliştiriciler veya proje tarafları, yaklaşık 10 dakikada ZKRollup zinciri, köprüler ve tarayıcılar gibi eksiksiz bir destekleyici tesis paketi oluşturabilecek. Opside, gelecekte bu süreyi sadece beş dakikaya indirmeyi hedefliyor.

Opsidein Alfa Oncesi Tesvik Agi Test Edildi12

Şu an itibariyle Opside, birçoğu dağıtım aşamasında aktif olan 25’ten fazla ekosistem projesiyle başarılı iş birlikleri kurdu. Bu durum, kullanıcıların yakında ekosistem içindeki bir dizi DAPP ile etkileşim kurabileceği anlamına geliyor. Opside Pre-alpha testnet’in hızlı büyümesinin ve geniş kabul görmesinin, kullanıcı dostu özelliklerinin ve sağlam performansının bir kanıtı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Opside ekosistemi geliştiriciler ve proje ekipleri için de elverişli bir ortam yaratıyor. EVM uyumlu bir ağ olarak, Solidity dilinde geliştirilen projelerin sıfır maliyetli geçişle Opside ağında hızlı bir şekilde konuşlandırılmasına olanak tanıyor.

Opside, katılımı teşvik etmek için tüm projelerin katılabileceği bir hibe programı başlattı. Onaylandıktan ve başarıyla uygulandıktan sonra, bu projeler sadakat puanı ödülleri alacak. Ayrıca Opside ekosistemine aktif olarak katılan proje ekiplerine finansal ve pazar desteği sağlamak için düzenli ekosistem değerlendirmeleri yapılacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala