bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,114.37 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,972.69 1.03%
bnb
BNB (BNB) $ 592.96 1.62%
solana
Solana (SOL) $ 141.96 3.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512936 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451552 1.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145 2.43%

OKX, türev ticaretini borsa dışına taşıyor

OKXten Rekor OKB Yakimi22

Kripto para borsası OKX, borsada tutulan varlıklarla ilişkili karşı taraf riski olmadan türev ticareti için harekete geçti. Borsa, bu çerçevede varlık yöneticisi CoinShares ve saklama ortak girişimi Komainu ile iş birliği yaptı.

Rusya Kripto Borsasi OKXin Web Sitesine Erisimi Kapatti 2

CoinShares ile Komainu’nun karşı taraf riskini en aza indirerek türev işlemlerinde TradFi standartlarını hedeflediği kaydedildi. CoinShares Hedge Fon Çözümleri Başkanı Lewis Fellas, borsa dışı uzlaşmanın spot piyasalar için kolay olduğunu söyledi. Fellas, türev ticareti söz konusu olduğunda benzer düzenleme sağlamanın büyük bir fark yaratacağını söyledi.

Teminat anlaşması yaptıklarını belirten Fellas, OKX’in türev ürünlerinin tamamında uygulanmasının hedeflediğini aktardı. Fellas, marj finansmanı olduğu için uygulamanın çok daha karmaşık olduğunu ifade etti ve “Aşağı yönlü risk azaltma ile uğraşmanız gerekiyor. Müşteri, büyük bir pozisyon koyarsa ve bu pozisyon düşerse, teminat çağrılarıyla nasıl başa çıkarsınız?” değerlendirmesinde bulundu.

Fellas, bir grup başka hedge fonun da yeni sistemi kullanacağını söyledi. Takas sisteminin zamanı geldiğinde diğer borsalara genişletileceğini de sözlerine ekledi. OKX, Japon bankası Nomura, CoinShares ve Ledger’ın ortak girişimi Komainu ile haziran ayında çalışmalara başlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Etiketler:
btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala