bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,520.75 2.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,936.17 1.75%
bnb
BNB (BNB) $ 588.94 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 147.32 6.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507303 3.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.435401 1.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149988 9.68%

OECD’den Kripto İle Vergi Kaçakçılığının Önlenmesi İçin Yeni Düzenleme

oecdden kripto ile vergi kacakciliginin onlenmesi icin yeni duzenleme 2

Hükümetler kripto para birimlerine getireceği düzenleyici çerçeveleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) uzun süredir devam eden kripto vergi düzenlemesi çerçevesini yayımladı. 

OECD Kripto İle Yapılan Vergi Kaçakçılığı İçin Adım Attı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) bir süredir üzerinde çalıştığı ve kripto ile uluslararası vergi kaçakçılığını düzenlemesi amaçlanan kripto vergi çerçevesi yayımlandı. Belgeye göre, yetki alanları arasında kripto ile ilgili, vergi mükellefleri bilgilerinin 38 üye ülke arasında otomatik olarak paylaşılması da gündemde.

oecdden kripto ile vergi kacakciliginin onlenmesi icin yeni duzenleme

Grup tarafından hedeflenen bilgi paylaşımı, “kriptografik olarak güvenli bir dağıtılmış deftere veya işlemleri doğrulamak ve güvence altına almak için benzer bir teknolojiye dayanan herhangi bir dijital değer temsilini hedeflemeyi” amaçlıyor. OECD, ödemeler ve yatırım amaçları için kullanılamayan ve üye ülkeleri arasında ayrı bir vergi raporlama anlaşması kapsamında olabilecek varlıklar için yeni bir taslak oluşturma planları da yapıyor.

Grubun bu yeni planları Ortak Raporlama Standardı ya da CRS olarak isimlendiriliyor. Kripto Varlık Raporlama Çerçevesi olarak tanımlanan günümüzün dijital varlık kuralları, ülkeler arasında vergi bilgisi paylaşımı konusundaki anlaşmalardaki boşlukları kaldırmayı hedefliyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala