bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,750.08 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,126.17 1.08%
bnb
BNB (BNB) $ 598.28 2.43%
solana
Solana (SOL) $ 139.34 4.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524011 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462065 2.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147314 3.09%

NYDIG, ABD’deki Bazı Bankaların Yakında Kripto Para Alım Satım Hizmeti Vereceğini Açıkladı

nydig abddeki bazi bankalarin yakinda kripto para alim satim hizmeti verecegini acikladi

Kripto para saklama sağlayıcısı NYDIG, ABD’deki bazı bankaların yakında müşterilerine mevcut hesapları aracılığıyla Bitcoin satın almasına, satmasına ve tutmasına izin vereceğini söyledi. 

NYDIG Başkanı Yan Zhao’ya göre, bankalar yakında müşterilerine kripto para alım satım ve saklama imkanı tanıyacak. Zhao, müşterilerin Coinbase ve diğer kripto para borsalarına dolar gönderdiklerini gördükleri için bankaların böyle bir şeye karar verdiğini söylüyor. Zhao konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Bu sadece müşterilerinin Bitcoin istediğini düşünen bankaların kararı değil. Bunu yapmamız gerekiyor çünkü verileri görüyoruz diyorlar.”

NYDIG, önde gelen New York merkezli varlık yönetimi şirketi Stone Ridge’in 10 milyar dolarlık yan kuruluşudur. Şirket, ABD’li bankaların önümüzdeki aylarda müşterilerilere Bitcoin hizmetleri sunmasını sağlamak için fintech devi Fidelity National Information Services (FIS) ile ortaklık kurdu. 

Şirketin banka çözümleri başkanı olarak görev alan yetkilisi Patrick Sells, programa yüzlerce bankanın halihazırda kayıtlı olduğunu belirtiyor. Büyük ABD’li bankalar ile görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Sells, kabul eden kurumların daha çok Suncrest gibi küçük kurumlar olduğunu söylüyor. Sells konu hakkında şunları ifade etti:

“Yaptığımız şey, sıradan Amerikalıların ve şirketlerin mevcut banka ilişkileri yoluyla Bitcoin satın alabilmelerini kolaylaştırmak. Tüm bankacılık işlemlerini yapmak için mobil uygulamamı kullanıyorsam, artık Bitcoin satın alma, satma ve tutma olanağına sahibim.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala