bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,706.80 2.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,209.11 3.19%
bnb
BNB (BNB) $ 593.68 1.31%
solana
Solana (SOL) $ 136.44 5.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507683 3.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455803 4.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144837 3.60%

Nvidia’nın Madencilik Kilidini Açan Programda Kripto Botnet Tehlikesi

Nvidianin Madenilik Kilidini Açan Programda Kripto Botnet Tehlikesi

Kripto madenciliğinin popülaritesinin hızla artması ile birlikte birçok şirket ve kullanıcı, ASIC işlemcilere erişimleri olmadıkları için ekran kartlarına yöneldi. Artan talebe yetişemeyen Nvidia, birçok kullanıcı tarafından eleştirilmişti. Bunun üzerine madencilik için ekran katlarına engelleyici koyan Nvidia, şimdi yeni bir sorun ile karşı karşıya.

PC Gamer’a göre hacker’lar, Nvidia’nın hashrate sınırlayıcısını bir virüsle kırmayı vaat eden yazılımı kullanarak potansiyel Ethereum kripto madencilerini hedef aldı.

btc madencilik hash orani 2021 yilinda yuzde 27 artti

Nvidia’nın Madencilik Kilidini Açan Programda Virüs Olabilir

Nvidia’nın GeForce RTX 3000 grafik kartı, hem oyuncular hem de kripto para madencileri arasında oldukça önemli bir konuma sahip. Ek olarak yüksek fiyatları ve üst düzey GPU’ların artan kıtlığından sorumlu. Bu durumdan doları artan şikayetler üzerine madencilik konusunda hareket geçen Nvidia, madencilik sınırlayıcısını tanıtmıştı.

Bunun üzerine Nvidia’nın Lite Hash Rate RTX 30 serisi kartlarından maksimum hash oranlarını çıkarmak isteyen madencilerin kandırıldığı ortaya çıktı. PC Gamer’a göre bu programlar hash oranı sınırlayıcıyı kaldırmak yerine kötü amaçlı yazılım yüklüyor.

Bu yazılımlar içerisindeki önemli problemlerden birisi de kripto botnet yapılarak asıl işlem gücünün hacker tarafından kullanılması durumu oluyor. Bu tür işlemlerde resmi kurumların yönergelerinin dinlenmesi gerektiğini belirtmemizde fayda var.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala