bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,486.28 1.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.23 1.52%
bnb
BNB (BNB) $ 604.83 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 0.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524659 1.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469786 0.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151251 1.65%

Novogratz: DCG Krizi Satış Baskısı Yaratmayacak

novogratz dcg krizi satis baskisi yaratmayacak

Ünlü yatırımcı Mike Novogratz, Genesis-DCG gerilimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Galaxy Digital Holdings CEO’su Novogratz, Digital Currency Group’un (DCG) devam eden mali sıkıntısının kripto fiyatları üzerinde daha fazla baskıya neden olmayacağını açıkladı.

Novogratz’dan DCG Krizi Değerlendimesi

CNBC’ye konuşan Novogratz, DCG ve Genesis‘in karşı karşıya olduğu krizin ‘iyi haber olmadığını’ ancak çok fazla satış baskısı oluşturmayacağını ifade etti. DCG ve yan şirketleriyle ilgili sorunların önümüzdeki çeyrekte ortaya çıkacağını vurguladı.

Novogratz’ın açıklamaları Arcane Research’ün 4 Ocak’ta yayımladığı raporla zıtlık gösteriyor. Arcane’in raporuna göre DCG’deki kriz kripto piyasalarını ciddi şekilde etkileyebilir ve büyük pozisyonlarda satışa neden olabilir.

Bitcoin’in son aylarda kötü haberlere rağmen ‘oldukça sabit’ kaldığını belirten Novogratz, son günlerdeki yükselişe dikkat çekti.

novogratz dcg krizi satis baskisi yaratmayacak2

Coinbase’in İşten Çıkarma Kararına Destek

Coinbase‘in çalışan sayısını yüzde 20 oranında azaltma kararı hakkında da yorum yapan Novogratz, Coinbase’deki yöneticilerin mantıklı bir karar verdiğini söyledi.

Novogratz, kripto için görünümün ne korkunç ne de harika olmadığını sözlerine ekledi.

Gemini-DCG Krizinde İkinci Raund

Gemini’nin kurucusu Cameron Winklevoss, dün DCG CEO’su Barry Silbert’ın görevden alınması için çağrı yaptı. Winklevoss, “340 bin Earn kullanıcısı adına hareket eden Gemini, Barry Silbert’in CEO görevinden alınmasını talep ediyor” ifadelerini kullandı.

Cameron Winklevoss, 3 Ocak’ta Silbert’a yazdığı açık mektupta, “Genesis’in para çekme işlemlerini durdurmasının üzerinden 47 gün geçti” ifadesini kullanmıştı. Winklevoss, Genesis’in Gemini’ye Earn programına verilen fonlar için 900 milyon dolar borcu bulunduğunu belirtti ve Silbert’e 8 Ocak’a kadar süre verdiğini ifade etmişti.

DCG tarafından ise Winklevoss’un açıklamalarına yanıt gecikmedi. Yapılan açıklamada, “Kötü niyetli, sahte ve karalayıcı saldırılara karşı tüm yasal yollara başvuracağız. DCG, tüm taraflar için işe yarayacak bir çözüme ulaşmak amacıyla Genesis ve alacaklıları ile verimli bir diyalog içinde olmaya devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala