bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,304.23 0.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.85 0.07%
bnb
BNB (BNB) $ 610.06 0.89%
solana
Solana (SOL) $ 143.96 1.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524179 0.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469709 1.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150146 0.52%

Novogratz: Altın ve Bitcoin Alma Zamanı Geldi

Novogratz Altin ve Bitcoin Alma Zamani Geldi

Küresel piyasalarda tedirginlik sürüyor. ABD’de yaşanan bankacılık krizi Avrupa’ya sıçradı. Bankalarda yaşanan sorunların ardından ise Bitcoin ile olumlu görüşler artmaya devam ediyor. Milyarder yatırımcı Novogratz, Bitcoin almanın tam zamanı olduğunu ifade etti.

Novogratz Altin ve Bitcoin Alma Zamani Geldi2

Novogratz’dan Bitcoin Yorumu

Galaxy Digital’in kurucusu ve CEO’su Michael Novogratz, ABD’nin bir kredi krizine doğru gittiğini belirterek “Şimdi altın, gümüş ve Bitcoin almanın tam zamanı” dedi. Novogratz, CNBC’ye yaptığı açıklamalarda küresel ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Novogratz, “ABD’de ve küresel olarak bir kredi krizi yaşayacağız” dedi. Bankaların sermayeyi daha az borç vererek yeniden inşa ettiğini ifade eden Novogratz, faiz politikasının tersine çevrilmesinin muhtemel olduğunu vurguladı. Fed’in güvercin bir artış yapmasının ise büyük bir politika hatası olacağını ifade etti.

ABD’de banka krizi Silicon Valley Bank‘ın (SVB) iflası ile başladı. SVB’nin ardından Signature Bank da listeye katıldı. İki bankadan önce ise Silvergate Bank’ın tasfiye edileceği açıklanmıştı. First Republic Bank’ın da iflas riski ile karşı karşıya olduğu ifade ediliyor. Diğer taraftan Avrupa’da da Credit Suisse kaynaklı sorunlar yaşanıyor. Bitcoin, SVB’nin iflasına ilk tepki olarak 19 bin 500 dolara çekilmişti. ABD’li kurumların açıklamaları, faiz beklentilerinin gerilemesi ve enflasyon rakamlarının olumlu gelmesi ile Bitcoin, 26 bin 500 dolara kadar yükselmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala