bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,845.37 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,097.53 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 560.63 3.15%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 7.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500274 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473334 6.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152487 3.70%

İsviçre Merkez Bankası, Credit Suisse İle Görüşüyor

isvicre merkez bankasi credit suisse ile gorusuyor

İsviçre’nin en büyük bankalarından birisi olan Credit Suisse bir süredir zor günler yaşıyordu. Banka gün içinde yaptığı çağrıda İsviçre Merkez Bankası’nın kendilerini desteklemeleri talep etmişti. Konu hakkında İsviçre Hükümeti’nden ve İsviçre Merkez Bankası’ndan açıklama geldi.

İsviçre Merkez Bankası Credit Suisse’ye Likidite Sağlayacak

İsviçreli yetkililer ve Credit Suisse Group AG, bankanın en büyük hissedarları tarafından gün içinde yapılan açıklamaların ardından yaşanan hisse senedi düşüşleri sonrasında bankanın istikrara kavuşması adına görüşmeler gerçekleştiriyor.

isvicre merkez bankasi credit suisse ile gorusuyor 2

Banka yetkilileri ve hükümet temsilcileri, bankanın hizmetlerine devam edebilmesi için gerekli olan likidite desteği de dahil olmak üzere bazı konular hakkında görüşmeler yaptı. Görüşmeler devam ederken, firmanın hisselerinin rekor seviyede düşmesiyle ve bankanın borcunu sigortalama maliyetinin riskli seviyelere gelmesinin üzerine durumun aciliyeti hususunda fikir birliğine varıldı.

Gerçekleşen görüşmelerin ardından İsviçre Merkez Bankası cephesinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Credit Suisse için likidite desteğinin sağlanacağı belirtildi. Son olarak geçtiğimiz haftalarda Amerika Birleşik Devletleri’nde Silicon Valley Bank, Signature Bank ve Silvergate gibi bankalar operasyonlarını sonlandırmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala