bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,324.89 2.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,995.72 1.01%
bnb
BNB (BNB) $ 562.13 0.68%
solana
Solana (SOL) $ 138.96 4.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519396 0.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459485 2.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1331 3.13%

Nomad Bridge Hacklendi ve Milyonlarca Dolar Çalındı

nomad bridge hacklendi ve milyonlarca dolar calindi

Nomad Blockchain köprüsünde yaşanan bir hack saldırısı nedeniyle milyonlarca doların çıkışına neden olduğu düşünülüyor. İlk verilere göre 100 milyon dolar değerindeki WBTC, WETH ve USDC etkilenmiş olabileceği belirtiliyor.

Nomad Bridge 100 Milyon Dolarlık Hack Saldırısına Maruz Kaldı

Nomad bridge üzerinde yaşanan bir hack saldırısı, milyonlarca dolar değerinde kripto varlığın çıkışına neden oldu. Hala tam olarak zararın boyutunun hesaplanamadığı hack saldırısının, etkileri araştırılmaya devam ediliyor. Nomad bridge sözleşmesinden ilk çıkışlar, WBTC üzerine odaklandı. Hack saldırısında ayrıca WETH ve stablecoin olan USDC varlıkları da etkilendi. İlk belirlemelere göre 100 milyon dolarlık kripto paranın hack saldırısında etkilendiği düşünülüyor.

nomad bridge hacklendi ve milyonlarca dolar calindi 2

Yapılan hack saldırısının tek bir kişi tarafından mı yoksa birden fazla kişi ile mi gerçekleştirildiği şimdilik bilinmiyor. Saldırıya dair ilk gelen verilere göre Blockchain verilerinde işlemlerin birden fazla saldırgan görünümü verilerek yapılmış olabileceği aktarılıyor. Konu hakkında açıklama yapan ekip bir Discord paylaşımında “Yaşanan olayın farkındayız ve konuyu aktif olarak araştırıyoruz.” ifadesi kullanıldı.  Son olarak Nomad, bu yılın başlarında 22.4 milyon dolarlık bir başlangıç yatırımı almıştı. Nomad’ın destekçileri arasında OpenSea ve Coinbase bulunuyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala