bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,367.25 0.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.52 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 610.38 0.78%
solana
Solana (SOL) $ 143.28 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527859 0.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472977 0.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150686 0.13%

NFT Stake Etmenin Faydaları Nelerdir?

nft stake etmenin faydalari nelerdirHGK

DeFi ve kripto dünyasına yoğun bir şekilde ilgi duyuyorsanız, NFT staking kavramını duymuşsunuzdur. Ancak, işletmelerin ve bireylerin pasif gelir elde etmelerini sağlayan NFT‘lerin de stake edilebileceğini biliyor muydunuz? Şimdi birlikte NFT staking nedir? Birlikte inceleyelim.

NFT Staking Nedir?

Staking, bir Blockchain ağının güvenliğini ve operasyonlarını ödüller ile destekleyerek tokeni çevrimiçi bir cüzdanda kilitleme işlemidir. Proof of stake mekanizmaları, bunun için genellikle staking destekleyen platformlar tarafından kullanılıyor.

Ayrıca NFT staking, koleksiyonculara NFT varlıklarından para kazanmanın yeni bir yolunu sunuyor. Kripto sektöründe, yeni bir ‘pasif gelir’ modeline dönüştü. NFT stake eden yatırımcıların amacı, varlıklarını merkeziyetsiz finans (DeFi) platformlarında kilitleyerek koleksiyonlarını satmak veya sahipliğini bırakmak zorunda kalmadan ödüller almaktır diyebiliriz.

nft stake etmenin faydalari nelerdirasddfs

NFT’leri stake etmeye başlamak için, NFT’lerinizin yerleştirileceği yerde uyumlu bir kripto cüzdanına sahip olmanız veya kurmanız gerekir. Ardından, hangi NFT veya NFT koleksiyonunu stake etmek istediğinizi seçin, bunu bir likidite havuzunda bir akıllı sözleşme yardımıyla bir NFT’nin stake edileceği seçilen bir protokole gönderin ve belirli bir süre için kilitleyin.

NFT Stake Etmenin Faydaları Nelerdir?

Kullanıcılar için, NFT staking ile ilgili en çekici durum kripto varlıklarından pasif gelir elde etmelerine izin vermesidir . Bunun yanı sıra, bir NFT stake ederek, zaman içinde kıtlığını ve değerini artırmak mümkündür. Bunun nedeni, bir NFT’nin değerinin genellikle talebe dayalı olmasıdır. Dolayısıyla, token bir staking platformunda kilitlendiyse satılamaz. Dolayısıyla satılamazsa talep artabilir ve fiyatı yükselebilir. Vurgulanması gereken bir başka önemli husus da NFT staking’in genel olarak artan likiditenin yolunu açmasıdır. Daha fazla katılımcı kripto varlıklarını riske attığında, tüm ekosistem daha fazla likiditeden yararlanır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala