bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,781.82 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,173.83 4.22%
bnb
BNB (BNB) $ 591.31 1.95%
solana
Solana (SOL) $ 136.69 3.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512283 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457296 2.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142511 4.70%

Namibya’da borsa düzenlemesi resmen yasalaştı

Namibyada borsa duzenlemesi resmen yasalasti

Güney Batı Afrika ülkesi Namibya‘da kripto borsalarına yönelik düzenleme resmen yasalaştı. Hükümet, sanal varlık hizmet sağlayıcılarını düzenleyen yasayı onayladı. Yasa, Namibya Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek bir tarihte resmen yürürlüğe girecek.

Namibyada borsa duzenlemesi resmen yasalasti22

Namibya, kripto borsaları yasasını kabul etti

Namibya‘da kripto borsalarını düzenleyen tasarıya onay geldi. Afrika ülkesi, böylece 2017’deki kararından geri adım atmış oldu. Ülke, 2017 yılında kripto para borsalarını yasaklamak istemişti. Yasa tasarısı, 6 Temmuz’da Meclis’te onaylanırken; Cumhurbaşkanı Hage Geingob, 14 Temmuz’da imzaladı.

Yasa tasarısı ile kripto borsaları düzenleyici bir otorite tarafından denetlenecek. Söz konusu düzenleme, ülkede kripto paralara yönelik ilk hamle olarak kayıtlara geçti. Yasa tasarısının Namibya Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen tarihte yürürlüğe gireceği aktarıldı.

Yasanın en önemli amaçları arasında tüketicilerin korunması bulunuyor. Piyasanın kötüye kullanılması ile kara para aklama ve terörizmin finansmanının önlenmesi de hedefleniyor. Düzenlemelere uymayan sağlayıcılara 10 milyon Namibya dolarına (671 bin dolar) kadar para ve 10 yıl hapis cezası verilecek. Şirketlerin 2023 yılı sonuna kadar lisans almaları gerekecek.

Kripto para yasalarını kabul eden diğer Afrika ülkeleri arasında Botsvana, Kenya, Mauritius ve Seyşeller bulunuyor. Orta Afrika Cumhuriyeti ise Nisan 2022’de Bitcoin’i yasal hale getirdi ancak yaklaşık bir yıl sonra bu karardan geri adım attı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala