bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Mt. Gox’ta Geri Ödemeler Zaman Alacak

Mt Goxta Geri Odemeler Zaman Alacak1

Tokyo merkezli iflas eden kripto borsası Mt. Gox‘un alacaklılara geri ödeme bilgileri için verdiği tarih sona erdi. 31 Ekim’e kadar yapılması gereken geri ödemeler için de pencere açıldı. Mt. Gox kayyumunun açıklamasında geri ödemelerin zaman alacağı ifade edildi.

Mt Goxta Geri Odemeler Zaman Alacak2

Mt Gox’ta Alacaklılara Verilen Tarih Sona Erdi

Mt. Gox, geçen ay alacaklarının kayıtları için son tarihi 10 Mart’tan 6 Nisan’a uzatmıştı. Borsa, alacaklılara yapılacak ödemelerin tarihini 31 Ekim olarak duyurmuştu. 6 Nisan olarak belirlenen alacaklı kayıt son tarih dün itibarıyla bitti. Borsadan geri ödemeler için bir kanal açıldı.

Mt Gox kayyumunun 7 Nisan tarihli mektubunda geri ödemelerin 31 Ekim tarihine kadar yapılabileceği belirtildi. Ödemeleri alacak ve alacaklılara dağıtacak finansal kurumların listesi ile koordinasyon sürecine ilişkin hazırlıkların yapıldığı bildirildi. Kayyumdan yapılan açıklamada, geri ödemelerin başlamasının biraz zaman alacağı belirtildi. Açıklamada, geri ödemelere ilişkin son tarihin mahkeme kararı ile uzatılabileceği kaydedildi.

Borsanın 142 bin BTC (3.9 milyar dolar), 143 bin BCH (18 milyar dolar) ve 69 milyar Japon yeni (523 milyon dolar) bulunuyor. Varlıkların ne kadarının dağıtılacağı ise bilinmiyor. Ödemeler, kripto ve fiat para olacak şekilde yapılacak. Alacaklıların ilk 200 bin yenlik kısmı nakit olarak ödenecek. Bu miktarın üzerindeki rakamlar ise alacaklının seçimine göre kripto veya nakit olarak yapılacak. Alacağını kripto olarak almak isteyenlere yüzde 29 nakit, yüzde 71 kripto ödemesi yapılacak.

Mt. Gox, bir zamanlar Bitcoin işlemlerinin yüzde 70’inden fazlasını oluşturuyordu. Diğer yandan Mt. Gox alacaklılarının varlıklarını satmaya karar vermesi halinde piyasada düşüş yaşanabileceği belirtiliyor. Bu duruma borsa iflas ettiğinden bu yana BTC‘nin değerinde yaşanan artışın neden olacağı kaydediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala