bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,584.04 1.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.06 1.36%
bnb
BNB (BNB) $ 600.66 2.33%
solana
Solana (SOL) $ 142.30 4.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522889 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464909 2.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14847 2.78%

Morgan Stanley Bitcoin Bazlı Yatırımlarını Artırıyor

Bankacilik devi Morgan Stanley

Bankacılık devi Morgan Stanley, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı bir başvuruda, üçüncü çeyrekte fonlarında Bitcoin varlıkları eklediğini açıkladı. Morgan Stanley’nin 30 Eylül’de sonlanan üçüncü çeyrek raporları, Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) 1,5 milyon hissesini içeriyor. 

Benzer şekilde, Insight Fund da dönem boyunca yaklaşık 600.000 hisse ekleyerek şirketin bünyesine destek olmuş durumda.

morgan stanley bitcoin bazli yatirimlarini artiriyor 2

Morgan Stanley, Bitcoin’den Kârlı Çıktı

Bu yılın başlarında Morgan, çok sayıda yatırım fonundan Grayscale BTC satın aldığını bildirmişti. 2013’ten beri OTCQX piyasasında işlem gören Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), kurumsal ve yüksek net değerli yatırımcıların Bitcoin’e yatırım yapmalarını sağlıyor, ancak hisseler için 12 aylık bir bekletme süresi mevcut. Bu da değer volatilitesi oldukça yüksek bir varlık için uzun bir süre olarak nitelendiriliyor.

Ek olarak geçtiğimiz aylarda onaylanan Bitcoin ETF’si de GBTC’ye oldukça büyük bir rakip olarak görülüyor. Fakat her ne kadar SEC’in uzun süredir beklettiği Proshares vadeli Bitcoin ETF’si onay alsa da, GBTC performasını yukarı yönlü olarak ilerletmeyi başarmış durumda.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala