bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,210.20 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,134.36 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 608.61 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 143.49 2.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528567 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475675 0.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150662 0.17%

Metaverse’nin İki Benzersiz Kullanım Alanı

GSLcKG9X54OLNBGdT84zx3QRWG02 jl92em7

Ekim 2021’de Facebook, kendisini Meta olarak yeniden markalaştırdı ve şirketin, kullanıcıların sanal ve artırılmış gerçeklik aracılığıyla birbirleriyle etkileşime gireceği bir geleceğe odaklandığını gösterdi. Bu hareket, daha sürükleyici bir kullanıcı deneyimi yaratma planının parçasıydı. Yeniden markalaşmanın duyurusu, bazı benzersiz kullanım alanları ile birlikte Metaverse’ye yönelik büyük bir ilgi dalgasına yol açtı. Bu yazıda ise, Metaverse için bazı benzersiz kullanım alanlarına göz atacağız.

Moda

Metaverse Fashion Article Website 1

Moda, insanların gerçek hayatta tercih ettikleri markalarını Metaverse’de sergilemek için, sanal dünyaları ve oyunları kullanabilecekleri benzersiz bir kullanım örneğidir. Örneğin dünyanın en büyük endüstrilerinden biri olan, film ve müzik endüstrilerinin toplamından daha büyük olan oyun endüstrisini ele alalım. Moda markaları, ürünlerini oyun içinde sergileyerek ve gerçek hayattaki bir muadili satın alma seçeneğiyle oyuncu karakterleri tarafından kullanılabilecek kıyafetler yaparak bunu kendi avantajlarına kullanabilir.

Örneğin, Metaverse oyunu Fashion League, oyuncuların bir mağaza açmasına, kıyafetlerin kilidini açmasına, giysiler oluşturmasına, bu giysileri müşterilere satmasına, mağazalarını büyütmesine ve daha pek çok şeye olanak tanır. Ayrıca markalar oyun içinde ürünlerini sergileyerek marka bilinirliğini artırmaya çalışırlar.

Oyundaki mağazalar, normal bir mağaza ve bir NFT mağazası olmak üzere iki stilde faaliyet gösterir. Oyuncular normal bir mağazayla başlar ve NFT mağazası sahipleri de görüntülemek istedikleri mağazaları seçebilir. Moda, Metaverse’nin benimsenmesinden yararlanılabilecek bir alandır.

Uzaktan Çalışma

1648835037 shutterstock 2067735629 1

Uzaktan çalışma, çalışanların işlerini tamamladığını ve meslektaşlarıyla sanal bir ortamda etkileşim kurduğunu gözlemleyen Metaverse için ilginç bir kullanım örneğidir. Kuruluşlar, dünyanın dört bir yanından çalışanların bir arada olmasına olanak sağlayan sanal ofisler oluşturabilirler.

Bu, Zoom ve Google Meet aracılığıyla zaten mümkün olsa da, Metaverse, deneyime etkileşim içeren bir katman ekleyebilir. Örneğin çalışanlar, üzerinde çalıştıkları bir projeyi veya fikri daha iyi temsil eden 3D sunumlar oluşturabilir. Sanal alanlar, kullanıcıların fikirlerini ifade etmesini veya belirli projeleri meslektaşlarına sunmasını da kolaylaştırabilir. Örneğin, bir çalışan, yakında açılması planlanan fiziksel bir pop-up mağazanın sanal versiyonunda gezinebilir veya gelecekteki ürünlerin sanal versiyonlarıyla etkileşime geçebilir.

Uzaktan çalışma, 2020 ve 2021’deki pandemiden bu yana giderek daha popüler hale geldi ve salgın, birçok insanı evden çalışmaya teşvik etti. Bu artan popülariteye katkıda bulunan ek bir faktör de, çalışanların evden çalışarak işlerinde daha esnek olabildikleri için daha iyi bir iş-yaşam dengesi kurmasıdır. Metaverse bu trendden yararlanabilir ve uzaktan çalışmayı kullanıcılar için daha etkileşimli bir deneyim haline getirebilir.

Bonus: Gayrimenkul

2022 04 20 12 35 15 4K 3DCSxNTRY Reel YouTube Profile 1 Microsoft Edge 850x478 1

Metaverse’nin temel özelliklerinden biri, tüketicilerine şu anda piyasada bulunan en ileri sanal gerçeklik deneyimlerini sunma yeteneğidir. Fiziksel binaların sanal temsilleri dünyanın her yerindeki kullanıcılar tarafından görüntülenebilir.

Gayrimenkul satış görevlileri ve müstakbel alıcılar, binaya fiziksel olarak girmek zorunda kalmadan önemli ölçüde zaman tasarrufundan yararlanabilir. Bu aynı zamanda müşteri havuzunu da açarak, herkesin gerçek hayattaki konumuna gitme zahmetinde bulunmadan bir mülkün içini ve dışını görmesine olanak tanır. Örneğin, Fransa’daki potansiyel bir müşteri ABD’deki bir mülkte sanal tur yapabilir.

Mülkün sanal gerçeklik turu, kişilere bizzat oradaymış gibi hissettirebilir. Potansiyel müşteriler daha sonra, örneğin bir ödeme pop-up’ı aracılığıyla, Metaverse’de satın alma işlemini takip edebilir.

Kişiye özel sanal tur oluştururken kişinin tercihlerini göz önünde bulundurmak mümkündür. Tasarım ve diğer faktörlerde her kişinin zevkini karşılamak için uygun ayarlamalar yapılabilir.

Kapanış

Yakın gelecekte, şüphesiz çoğu insanın hayatında artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik yer alacaktır. Metaverse sanal dünyaları kavramı, video oyunlarının çok ötesine geçmiştir ve şimdiden çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala