bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,475.27 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.29 0.35%
bnb
BNB (BNB) $ 610.01 0.45%
solana
Solana (SOL) $ 144.17 2.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531598 0.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474077 0.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150872 0.31%

MetaMask Kullanıcı Verileri Ele Geçirildi

metamask kullanici verileri ele gecirildi

Ethereum tabanlı kripto para cüzdanı MetaMask’a saldırılar düzenlenmeye devam ediyor. MetaMask’ın arkasındaki şirket olan Consensys, 1 Ağustos 2021 ile 10 Şubat 2023 tarihleri arasında MetaMask müşteri hizmetleri destek talebi gönderen kullanıcıları etkileyen yeni bir saldırıyı açıkladı.

18 Aylık MetaMask Kullanıcı Verileri Çalındı

Son günlerde bazı MetaMask kullanıcılarının verileri, yakın zamanda ortaya çıkan bir siber saldırı olayı nedeniyle ele geçirilmiş olabilir. MetaMask’ın arkasındaki şirket olan ConsenSys tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu saldırıdan, 1 Ağustos 2021 ile 10 Şubat 2023 tarihleri arasında MetaMask’a müşteri destek talebi gönderen kullanıcıları etkiledi.

metamask kullanici verileri ele gecirildi 2

Şirket tarafından yapılan son blog gönderisine göre, yetkisiz aktörler üçüncü bir tarafın müşteri hizmetleri taleplerini işlemek için kullanılan bilgisayar sistemine izinsiz erişim sağladı ve potansiyel olarak MetaMask kullanıcıları tarafından gönderilen müşteri destek taleplerini görüntüledi.

Bu talepler, yanıtları kolaylaştırmak amacıyla e-posta adresleri de dahil olmak üzere kullanıcıya yardımcı olmak adına gerekli olan bilgiler dışında başka verileri içermiyordu. Ancak, bazı kullanıcıların kişisel olarak tanımlayıcı bilgileri göndermek için kullanmış olabilecekleri bir “serbest metin alanı” içeriyordu. Şirket tarafından yapılan açıklamada bu veriler arasında etkilenen kullanıcıların, “ekonomik ve finansal bilgileriyle, ad, soyad, doğum tarihi, telefon numarası ve e-posta adresleri de” yer almış olabileceği belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala