bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,943.01 2.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,573.73 1.59%
bnb
BNB (BNB) $ 584.29 2.38%
solana
Solana (SOL) $ 186.41 2.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621552 1.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.65413 2.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21937 16.25%

MetaMask’e Sui Ağı Eklenir mi?

sui metamaske eklenir mi

Bu yazımızda MetaMask’e Sui Network eklenir mi sorusuna yanıt vereceğiz.

Ne yazık ki Sui, Ethereum Sanal Makinesi uyumlu bir blockchain olmadığından MetaMask‘e eklemek mümkün değil. Sui Network, Ethereum Sanal Makinesi uyumlu Solidity programlama diliyle geliştirilmemiştir. Bu nedenle kullanıcıların Sui ağındaki merkezsiz finans uygulamalarını, akıllı sözlemelerini test edebilmeleri için Sui Wallet gibi MetaMask alternatifi bir Web3 cüzdanı indirmesi gerekiyor.

Sui Wallet Nasıl Kurulur?

Sui Wallet’ı kullanmaya başlamak için öncelikle tarayıcınıza indirmeniz gerekiyor. Tıpkı MetaMask cüzdanı kurulumu gibi Sui Wallet’ı tarayıcı eklentisi olarak indirip kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. Sui Wallet’ın kullanıcı arayüzü de MetaMask’e oldukça benzer. Bu nedenle Sui Wallet, MetaMask’e benzer bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Kullanıcılar Sui Wallet aracılığıyla token alma, gönderme, stake etme, NFT saklama gibi işlemleri gerçekleştirebilir. Tarayıcınıza Sui Wallet’ı indirmek ve kurmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Adım 1: Sui Wallet’ı kullanmak için öncelikle Chrome uygulama mağazasındaki Sui Wallet sayfasını ziyaret edin ve “Add to Chrome” butonuna tıklayın. Ayrıca Mozilla ve Brave gibi tarayıcıları da kullanabilirsiniz.

Adım 2: İndirdiğiniz eklentiyi açın ve cüzdan oluştururken size verilen “kurtarma kelimelerini” güvenli bir yere kaydedin.

Adım 3: Kurulum işlemlerini tamamladıktan sonra Sui ağındaki uygulamaları kullanmaya başlayabilirsiniz.

sui wallet nedir

MetaMask Sui için Destek Ekleyecek mi?

MetaMask ekibi şu ana kadar Sui ağını destekleyeceğine dair herhangi bir açıklama yapmadı. MetaMask, Ethereum Vakfı’nın arkasındaki şirket olan Conensys tarafından inşa edildiği için EVM dışındaki blockchain ağları için destek eklemesi pek olası görünmüyor. Şu andaki algı, Conensys’un Move ya da Rust (Solana) gibi alternatif programlama dillerinin benimsenmesini sınırladığı ve EVM destekli programlama dilinin yaygınlaşmasını desteklediği yönünde.

Sui Faucet Token Nasıl Alınır?

Tarayıcınıza Sui Wallet’ı kurduktan sonra Sui musluklarından (faucet) testnet veya devnet token’leri talep edebilirsiniz. Ayrıca projenin resmi Discord kanalı üzerinden de devnet ve testnet token’lerini talep etmek mümkün. Sui’nin Discord’unda #testnet-faucet ve #devnet-faucet kanalları üzerinden token talebinde bulunabilirsiniz.

Sui Hakkında

Sui projesi San Fransisco merkezli Mysten Lab tarafından geliştirilen bir katman-1 blockchain ağı. Sui, Ethereum Sanal Makinesinden çok daha performanslı, ölçeklenebilir ve esnek olduğu iddia edilen Move programlama diliyle geliştirildi. Sui, Move programlama dili kullanılarak geliştirildiğinden Solidity programlama dilini destekleyen MetaMask cüzdanına eklenemez.

Sui ağındaki uygulamalarla etkileşime girmek isteyen kullanıcıların Sui Wallet gibi alternatif Web3 cüzdanlarından birini indirmesi gerekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala