bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,989.34 1.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,921.64 2.85%
bnb
BNB (BNB) $ 586.47 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 147.12 0.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500643 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450178 1.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145184 2.50%

Mastercard CEO’sundan Akıllı Sözleşme Açıklaması

mastercard3

Mastercard CEO’su Michael Miebach, şirketin CBDC’ler işe eşleştirme yapılması amacıyla, akıllı sözleşmelere yatırım yaptığını duyurdu.

Açıklama, Mastercard’ın Q1 kazançlarının konuşulduğu konferansta gerçekleşti. Miebach ayrıca CBDC’lerin ödeme dışındaki yararlarını değerlendirmek için de yardımcı olmak istediklerini belirtti.

Gelecekte şirket, CBDC’ler üzerinde oluşturulabilecek yeni uygulamaları keşfetmeyi planlıyor.

“Bu akıllıca bir ticaret sözleşmesi olabilir. Akıllı sözleşmeler yatırım yaptığımız bir şey.”

Miebach, Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası da dahil olmak üzere birçok merkez bankasının CBDC’leri üreteceğini, dağıtımını ise özel şirketlerin gerçekleştireceğini ifade etti. Miebach’e göre CBDC’ler konusunda “iki aşamlı bir yaklaşım” benimsenecek.

Mastercard, CBDC’ler konusunda hükümetlerle temas halinde bulunuyor. Bahamalar, vatandaşlarına ülkenin CBDC’sinin ön ödemeli bir biçimde Mastercard’a yükleme seçeneği sundu.

Şirketin CEO’su ayrıca, yılın ilk çeyreğinde yeni kripto ortaklıklarının yapıldığını ve lansmanlarının da gündemde olduğunu belirti. Gemini borsası bu hafta, Mastercard’ın kripto ödülü dağıtacak olan kredi kartının arkasındaki ağ olarak hizmet vereceklerini duyurdu.

Mastercard, Eylül 2020’de CBDC’lerin gerçekte nasıl çalıştığını görebilmek adına sanal bir test ortamı sunacaklarını duyurdu.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala