bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,508.28 1.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,148.50 0.77%
bnb
BNB (BNB) $ 603.84 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 144.39 0.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524443 1.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472322 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150126 0.30%

Marathon’dan Bitcoin Madencilik Açıklaması

marathondan bitcoin madencilik aciklamasi

Bitcoin madencilik şirketi Marathon CEO’su Fred Thiel, kripto para madenciliği konusunda açıklamalarda bulundu. Marathon CEO’su Thiel açıklamasında düzenleyicilerin Bitcoin madencileri için yenilenebilir kaynakları teşvik etmeleri gerektiğini belirtti.

Bitcoin Madencileri İçin Yenilenebilir Enerji Teşviki

En büyük kripto para madencilerinden birisi olan Marathon CEO’su Fred Thiel, ABD düzenleyicilerinin Bitcoin madencileri için yenilebilir enerji ve fosil yakıt bazlı kaynaklar için caydırıcı şeyler kullanmaları için teşvikler yaratılması gerektiğini belirtti. Thiel’in bu açıklaması, kripto madenciliğinin çevresel etkileri hakkında bir Beyaz Saray raporunun ardından geldi. Thiel açıklamasında, firmasının faaliyetlerini sektör için yeni bir model olarak işaret etti.

Marathon CEO’su açıklamasında, “Şebekede olup tüketicilerle rekabet halinde sadece şebekeden enerji emen diğer madencilerin aksine yenilenebilir şirketlerin yaygınlaşmasının arkasında olduklarını” belirtti.

marathondan bitcoin madencilik aciklamasi 2

Şirket tarafından bu yılın başlarında yapılan açıklamada, madencileri Montana’dan “daha sürdürebilir” güç kaynaklarına sahip yeni yerlere taşınacağını açıklamıştı. Bunlardan birisi, Batı Teksas’ta, hareketsizlik dönemleri için şebekeye bağlantılı olan bir rüzgar enerjisi çiftliğinin yanında bulunuyor.

Thiel, şirketin iki işlevi yerine getirdiğini belirtti. Thiel Marathon’un ilk olarak, yenilenebilir enerji istasyonlarının bir müşterisi olarak ve ikinci olarak gerektiğinde arayabileceği büyük bir miktarda güce şebeke erişimi sağlayarak işlevlerini yerine getirdiğini söyledi. Marathon CEO’su Thiel, bununla birlikte Bitcoin madenciliği endüstrisinin bu fikre olumlu yanıt vereceğine inanıyor. Aksi takdirde alevlenecek olan fazla gazın fosil yakıtlar içinde bir istisna olması gerektiğini de açıklamasına ekledi. Thiel son olarak şu ifadeleri kullandı:

Madenciler için yenilenebilir enerji santrallerinde arabulucunun arkasında birlikte bulunmaları için bir teşvik sağlarsanız, kripto para madencileri de oraya taşınacaktır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala