bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,486.28 0.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.78 0.06%
bnb
BNB (BNB) $ 610.02 0.25%
solana
Solana (SOL) $ 144.39 1.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527072 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470429 0.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151124 0.29%

Madencilik Şirketleri Tedarik Sorunlarından Şikayetçi

madencilik sirketleri tedarik sorunlarindan sikayetci 1

ABD merkezli Bitcoin madencilik şirketleri, küresel tedarik zinciri krizinin ortasında Çin’den sipariş edilen ekipmanlarında gecikmeler yaşıyor. Kuzey Amerika’da listelenen Riot Blockchain, Bitfarms ve Marathon Digital dahil olmak üzere birçok büyük Bitcoin madencilik şirketleri durumdan şikayetçi.

Şirketler son iki aydır devam eden küresel lojistik sorunu nedeniyle son üretim güncellemelerinde sevkiyat kesintisi sebebiyle sorunlar yaşadığını belirtiyor.

madencilik sirketleri tedarik sorunlarindan sikayetci

Birçok Madencilik Şirketi Tedarik Zinciri Konusunda Açıklama Yaptı

Teksas merkezli Riot Blockchain, Ekim ayı başlarında, Eylül ayı sonu itibariyle faaliyet gösteren madencilik filosunda yaklaşık 25.646 madenci olduğunu açıkladı. Eylül ayı sonlarında 2.000 adet Bitmain’in AntMiner S19J Pro’sunun sevk edildiğini ve Ekim ayı başlarında Bitmain’in Malezya’daki fabrikasından 4.000 adet daha sevk edilmesinin planlandığını söyledi. 

Ancak Riot’un Çarşamba günkü güncellemesine göre, konuşlandırılmış madencilik filosu Ekim ayında yalnızca 1.624 birim artmış durumda. Şimdi ise önceki satın alma siparişleri kapsamındaki 11.500 adet AntMiner S19J Pro’nun Kasım ayında Teksas tesisine gönderilmesinin beklendiğini söyledi. Ancak bekleyen tutarlardan kaçının bu ayın sonuna kadar teslim edilebileceği tam olarak bilinmiyor.

Diğer taraftan Kanada merkezli Bitfarms ise Eylül ayından beri sevkiyat kesintisi yaşıyor. Başlangıçta Eylül’den Aralık’a kadar 7.230 adet Bitmain’in AntMiner S19J Pro alması planlanmıştı. 2.200 adetlik ilk partinin Eylül ayı sonuna kadar ulaşması gerekiyordu, ancak sadece 540 adet teslim alındığı açıklandı. 

Bitfarms, Ekim ayı başlarında yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Tedarik zinciri ve nakliye gecikmeleri nedeniyle, başlangıçta Eylül teslimatı için planlanan diğer 1.660 Bitmain S19j Pro madencisi yolda ve Ekim ayında teslim alınması bekleniyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala