bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Litecoin’in (LTC) TL Bazında Teknik Analizi – 22 Nisan 2020

litecoinin ltc tl bazinda teknik analizi 11 mart 2020

Litecoin’in paribu.com verilerine göre lineer ölçekteki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. Grafikte uzun vadeden kısa vadeye doğru düşen trend çizgileri sırasıyla yeşil, mavi ve siyah renkte gösterilmiştir. Orta vadeli diyebileceğimiz yükselen trend çizgisi ise turuncu renkte gösterilmiştir. Kripto paralarda son zamanlarda yaşanan sıkışık seyir, LTC/TRY’de de görülüyor.

Litecoin 278 ile 298 TL arasında sıkışık hareketine azalan işlem hacmiyle birlikte devam ediyor. Bu iki seviyeden hangisinin kırılacağı, orta vade için yönün ne tarafa olacağının anlaşılması açısından önemli.

Bu doğrultuda,  278 TL kırılırsa bir altta gösterilmiş olan turuncu yükselen “OLASI” trend çizgisinin destek sağlayacağı seviye 258 TL olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviye aynı zamanda günlük grafikteki bir önceki dip seviyesine de oldukça yakın. Dolayısıyla 258 TL seviyesinin altında günlük kapanışların gelmesi durumunda orta vadede sırasıyla 240, 205 ve 180 TL seviyeleri yeniden hedeflenebilir.

Diğer taraftan, 298 TL seviyesinin üzerinde günlük kapanışların gelmesi durumunda ise, 307 ve 324 TL seviyesinde dirençler var. Bu seviyenin de aşılması söz konusu olursa 347 TL seviyesinden geçen mavi renkteki düşen trend çizgisi hedeflenebilir.

Lıtecoin’de Yükselen Kanal

Aşağıdaki grafikte ise orta vadeli yükselen kanal gösterilmiştir. Kanalın alt çizgisinin kırılması söz konusu olursa, bir alttan geçen “OLASI” yükselen trend çizgisinin 258 TL seviyesindeki desteğinden dönüp dönmeyeceği takip edilebilir. Diğer taraftan yukarıda da açıklanmış olan 298 TL seviyesi üzerindeki kapanışlarda kanal orta ve üst çizgisine doğru bir yükselişin yaşanması muhtemeldir. Ancak kanalın eğiminin düşük olması nedeniyle, olası böyle bir yükselişin zamana yayılabileceği de göz ardı edilmemeli. Yani, 298 TL’nin üzerindeki kapanışlar gelirse bundan sonrası için biraz sabır gerektirebilir. Kanal orta çizgisi bugünler için 315, üst çizgisi ise 355 seviyelerini gösteriyor ama bu değerlerin gün geçtikçe yükseldiğini de dikkate almayı unutmayın.

Litecoin Teknik Analizi

İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki grafikte ise MACD, RSI, STOCH RSI ve ADX indikatörleri gösterilmiştir.

MACD ve ADX indikatörlerinin her ikisi de birbirini teyit eder nitelikte yatay piyasada olduğumuzu gösteriyor. Ancak, ADX indikatörünün tarihi dip seviyelerine yaklaşmış olması, çok yakında bir trendin başlayabileceğinin sinyalini veriyor. ADX indikatörü trendin yönü hakkında bilgi vermez, sadece yukarı ya da aşağı herhangi bir trendin olup olmadığını gösterir bize. Bu nedenle, ADX indikatörünün değeri yükselirken, kanal alt çizgisi altında kapanışlar gelirse, düşüşün bir süre daha devam edeceği ve yukarıda belirtilmiş olan destek seviyelerinin hedeflenebileceği düşünülür. Diğer taraftan ADX değerinde bir artış görülür ve bunun değeri özellikle de 20 seviyesinin üzerine çıkarken fiyatlar da 298 TL seviyesinin üzerinde gerçekleşirse bu durumda grafiklerde gösterilmiş olan mavi yükselen kanalın orta ve daha sonra da üst seviyesi hedeflenebilir.

RSI ise kendi üzerindeki bir yükselen trend çizgisinden destek bulmaya çalışıyor. STOCH RSI da aşırı satış bölgesine geçmeden yönünü yukarı çevirebilirse, bu durumda RSI’ın kendi yükselen trend çizgisini üçüncü kez test etmesiyle birlikte mavi yükselen kanalın güvenilirliği yükselecektir. Bu durumda kanal üst çizgisinin orta vadede hedeflenme ihtimali artmış olacaktır.

Litecoin Teknik Analizi

Özetle:

LTC/TRY için takip edilmesi gereken

Destekler: 278, 258, 240, 205

Dirençler: 298, 307, 324, 355

Sağlıklı ve bol kazançlı günler dilerim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala