bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,477.01 0.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,251.92 3.78%
bnb
BNB (BNB) $ 596.62 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 141.31 1.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517951 1.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468776 0.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147895 0.50%

Letonyalı NFT Sanatçısı Borisov Hapis Cezasına Çarptırıldı

letonyali nft sanatcisi kara para aklama sucuyla hapis cezasina carptirildi

NFT sektörünün hızla gelişmesi ve benimsenmesiyle birlikte bu alana yapılan saldırılar da artmaya başladı. Düzenleyici eksikliği ve denetimsizlik de bu saldırılarının artmasının bir sebebi olarak gösterilirken Letonya‘da bir NFT sanatçısı kara para aklama suçundan hapis cezasına çarptırıldı.

NFT Sanatçısı Borisov, Hapis Cezasıyla Karşı Karşıya

Letonya hükümeti, NFT sanatçısı Ilya Borisov‘a dava açarak sanatçının kara para aklama yoluyla para kazandığını iddia etti. İddiaları reddeden sanatçının, bu süreçte 8,7 milyon euroluk kazancına da el konuldu.

letonyali nft sanatcisi borisov hapis cezasina carptirildi

Letonyalı sanatçı Ilya Borisov, NFT alanında kara para aklama suçuyla 12 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

NFT sanatçısı Borisov, Artwork is Crime adlı web sitesinde yaptığı açıklamada, Letonya hükümetinin davayla ilgili olarak kendisiyle iletişim kurmadan banka hesaplarını dondurduğunu ve asılsız iddialarda bulunduğunu dile getirdi.

Borisov, ülkede kripto vergi düzenlemelerinin olmaması nedeniyle, kripto para gelirini nasıl yasallaştıracağı konusunda Letonya Devlet Gelir Servisi (VID) ile iletişime geçtiğini belirtti. Sonuç olarak, 2021 boyunca gelir vergisi kapsamında hükümete 2,2 milyon euro ödedi.

Kendini NFT alanında başarılı sanatçılardan biri olarak gören Borisov, 2021’deki NFT trendinde yüksek miktarda para kazandı.

Borisov, avukatı aracılığıyla banka hesabının dondurulmasına itiraz etti ve mahkeme, 30 Haziran’da Borisov’ın paraya erişmesi izni verdi. Bu gelişmenin ardından, davaya katılan yeni savcılar Borisov’ın mülküne el konulması için acil emir verdi.

19 Temmuz itibariyle, Borisov parasının yasal kaynağının kanıtı olarak kazanç geçmişini eksiksiz bir rapor olarak polisle paylaştığını belirtti. Borisov, hiçbir savcının süreçle ilgili olarak kendisiyle iletişime geçmediğini dile getirerek karara itiraz etti. Borisov sözlerine şöyle devam etti:

3 Temmuz 2022 tarihli hesaplarıma el koyma kararına karşı mahkemeye itirazda bulunduk. Tüm işlemlerim ve sanatçı olarak tüm faaliyetlerimin bulunduğu dosyaları sunduk.

Borisov, davaya bakan savcının değiştirilmesini istedi, ancak mahkeme reddetti.

Parasını kalıcı olarak kaybetme ve hapis cezasına çarptırılmayla karşı karşıya kalan Borisov, bunun yanında davanın kendisini duygusal olarak etkilediğini de sözlerine ekledi. Borisov, bu konuda savaşmaya devam edeceğini, Blockchain’in sanatçıların geçimini sağlamak için sonsuz fırsatlar sunduğunu, ancak yine de düzenleyicilerden gelen zorluklarla karşılaştıklarını aktardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala