bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,472.27 1.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.30 0.81%
bnb
BNB (BNB) $ 604.24 0.79%
solana
Solana (SOL) $ 145.06 0.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524234 0.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473242 0.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150194 0.26%

Ledger: Hükümetler Kullanıcı Varlıklarına Mahkeme Celbiyle El Koyabilecek

ledger kripto cuzdan kurtarma aracini savundu 2

Ledger donanım cüzdanı kullanıcılarının gizli kurtarma ifadelerini yedeklemelerine olanak tanıyan bir hizmet olan Ledger Recover’ın piyasaya sürülmesi, kripto para topluluğundan büyük bir direnişle karşılaştı. Son olarak çıkan haberlere göre Ledger‘ın kurucu ortağı ve eski CEO’su hükümetlerin kullanıcı varlıklarına mahkeme celbiyle el koyabileceğini söyledi. Konu ile ilgili olarak Twitter ve Reddit üzerinde açıklamalar yapılıyor.

Ledger’ın Eski CEO’sundan Açıklama

Donanım cüzdanı üreticisi Ledger, Ledger Recover hizmetini piyasaya sürdü. Hizmetin piyasaya sürülmesinin hemen ardından sosyal medya üzerinden tepki almaya başladı. Konu ile ilgili detay vermek gerekirse Ledger Recover, bu ifadeleri üç farklı tarafça saklayacak ve bu durum, gizlilik endişelerini ortaya çıkardı. Bu durumların ardından Ledger’ın eski CEO’su açıklamalarda bulundu:

Görevim sırasında bir CEO olarak benim hatam, muhtemelen güvenlik modelini açıklamak konusunda yeterince acımasız olmamaktı, ancak bir noktada insanlar hiç umursamadığı için vazgeçiyorsunuz. Şimdiki gibi tekrar umursayana kadar.

Dünya çapındaki kullanıcıların artan endişelerine değinen Larchevêque, Reddit’te Ledger’ın hiçbir zaman güvenilir olmayan bir çözüm olmadığını açıklayan bir gönderi paylaştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala